Viedoklis

Maketi pa ādu nesados. ASV armija iznīcinājusi it kā S-400 un it kā Su-34

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasСтратегический бомбардировщик ВВС США B-1
Стратегический бомбардировщик ВВС США B-1 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja mācības sauc par "Smaragda karogu", tad amerikāņi ir "Smaragda karoga" burvji. Viņi tādus trikus pastrādāja ar Krievijas bruņojumu, ka pat nabaga Gudvinam vēl vienas smadzenes vajadzētu, lai sajēgtu, kā tas viņiem izdodas.

Zeme ar debesīm iet kopā. Lidmašīnas, zenītraķetes, tanki un pat zemūdene. Kā tai izdevies iznirt tuksnesīgajā poligonā Floridā? Nav zināms. Tomēr amerikāņu karavīri, pārliecināti, ka no krieviem var sagaidīt visu ko, spīdoši izrēķinājās arī ar to, stāsta radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans.

Ja mācības sauc par "Smaragda karogu", tad amerikāņi ir "Smaragda karoga" burvji. Viņi tādus trikus pastrādāja ar Krievijas bruņojumu, ka pat nabaga Gudvinam vēl vienas smadzenes vajadzētu, lai sajēgtu, kā tas viņiem izdodas – tie taču ir ļaunākā ienaidnieka labākie bruņojuma paraugi.

Bet te! Re, S-400, Su-34 un T-72 ir, bet pēc brīža – vairs nav! Tiesa, pirmo divu gan nebija nemaz, tāpat kā zemūdenes. Tikai imitācijas. Reāli kustējās tikai tanki (Pentagons ar nodomu pērk autentiskus eksemplārus, lai tos demonstratīvi likvidētu). Nieki, galvenais ir rezultāts – dzīvajos nepalika neviens. Uzskatāmības labad izdevums Defence Blog pat parādīja slaidu no ASV Gaisa spēku prezidentācijas. Viss ir redzams. Viss ir skaidrs. Savienoto Valstu armija cītīgi gatavojas "XXI gadsimta karam". Tā viņi paši saka.

Ja XXI gadsimta karš, viņuprāt, ir karš ar maketiem, uzvarētāja laurus var piešķirt tepat un uz vietas. Maketi tak pa ādu nesados.

Bet amerikāņi pret tiem lika lietā visu savu arsenālu, virszemes un gaisa ieročus, satelītus un datortehnoloģijas. Vārdu sakot, domājamajam pretiniekam nebija ne mazāko izredžu. Amerikāņi tur rokās karogu un tīra smaragda lodes – tās visu saberzīs putekļos.

Vai varētu būt tā, ka jeņķi melo? Vienkārši vajag, lai visi zinātu, kurš ir pats spicākais. Eksperimenta labad viņi tad varēja, piemēram, ar turkiem sarīkot sparingu realitātei maksimāli tuvos apstākļos. Turki taču arī labprāt pārbaudītu kompleksu S-400 uz kaut kā dzīva režīmā "savējais-svešinieks". Un diezin vai viņi spēlē padotos. Tāpēc jau amerikāņi labprātāk sit turkus par Krievijas "Triumf" ar citiem ieročiem – Kongress apstiprinājis sankcijas pret Ankaru.

Морпехи США во время операции - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV jūras kājnieku mācības krievu ciematā. Slepens feļetons

Viņi taču labprātāk cīnās pret leļļu "Triumf". Toties skan vareni. "ASV armija mācībās pilnībā likvidējusi Krievijas kara tehniku." Protam, krievu ausīm izklausās nejauki. Tomēr nepatīkami ir arī redzēt, ko raksta vai zīmē uz sētām. Nekas jau liels nav – esam iemanījušies nepievērst uzmanību. Pirmkārt, tas nav nekāds jaunums. Otrkārt, tam, kas to raksta, neka cita parādāma nav.

Starp citu, ja amerikāņi stāsta taisnību, Krievijai plašas perspektīvas rada fakts, ka viņi "karojuši" Floridā. Labi "piešaudīts" rajons. Viņi taču paši pirms pāris gadiem nolēma, ka Krievijas hiperskaņas "Avangard", ko toreiz viņi nosauca par "multiplikācijas raķeti", demonstrācijas ierakstā lidojis tieši uz Floridu. Tīrais brīnums, kā viņi toreiz nepadzina raķeti ar "Smaragda karogu". Dievs pasarg, "Avangards" tak līdz Floridai nokļūs ātrāk nekā tanki.b-1

 

Ziņu lente
0