Šuplinska uzstājas pret ziemas brīvlaika pagarināšanu sākumskolas klasēm

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр образования и науки Латвии Илга Шуплинска
Министр образования и науки Латвии Илга Шуплинска - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdībā gaidāma diskusija par ziemas brīvlaika pagarināšanu un masku lietošanas nepieciešamību sākumskolas klašu audzēkņiem.

RĪGA, 1. decembris – Sputnik. Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska neatbalsta premjerministra Krišjāņa Kariņa piedāvājumu jau no nākamās nedēļas aizsūtīt ziemas brīvlaikā sākumskolas klašu skolēnus, paziņoja viņa Latvijas Televīzijas ēterā.

Дети и социальные сети - Sputnik Latvija
Igaunijā vecāko klašu skolēni pamet mācības pēc pārejas pie tālmācībām

Šuplinska ir pārliecināta, ka derētu atļaut pašvaldībām, atkarībā no epidemioloģiskās situācijas konkrētā novadā, pašām pieņemt lēmumus par to, kā organizēt mācību procesu, un par ziemas brīvlaika pagarināšanas nepieciešamību.

Ministre atzīmēja, ka šonedēļ tikai 10 no 583 mācību iestādēm pieņēma lēmumu, ka 1.-4. klašu skolēni mācīsies pilnībā attālināti. Aptuveni 50 skolās nodarbības notiek daļēji attālinātā režīmā, savukārt visās pārējās mācības turpinās klātienē. Attiecībā uz 5.-6. klašu skolēniem, viņi mācās attālināti aptuveni 100 skolās.

Šuplinska atzina, ka valdībā gaidāma diskusija par masku nepieciešamību jaunāko klašu skolēniem, sevišķi, ja Covid-19 saslimstība nesamazināsies. Viņa pieļauj, ka šāda prasība varētu stāties spēkā nākamā gada janvārī, lai būtu iespējams sagatavot skolēniem nepieciešamās maskas. Taču politiķe uzskata, ka tuvākajā sēdē valdība šādu lēmumu nepieņems.

Школьница - Sputnik Latvija
Īsta segregācija: nabadzīgās ģimenes nevar atļauties tālmācības

Garāku ziemas brīvlaiku sākumskolas skolniekiem neatbalsta arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība. Arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga paziņoja aģentūrai LETA, ka valdībai jābūt konsekventai savos lēmumos. Pēc viņas sacītā, gan skolu administrācija, gan skolēnu vecāki jau pielāgojušies jaunajām mācību procesa prasībām, "bet valdībai jau top jauns plāns".

Tai pašā laikā Vanaga atzina, ka daudzi pedagogi slimo, un nodrošināt mācību procesu kļūst arvien grūtāk. Taču skolotājiem par kolēģu aizvietošanu piemaksā vien 30%, kas nemotivē viņus strādāt papildus.

Ziņu lente
0