Puškovs: kravas Latvijai lai pameklē kara kurinātājs Rinkēvičs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas varasiestādes nav apdomājušas sekas valsts ekonomikā, pie kā novedīs ierēdņu izteikumi attiecībā pret Krieviju, paziņoja Aleksejs Puškovs.

RĪGA, 25. novembris – Sputnik. Par ko Latvija cīnījās, to arī dabūja: valsts tik cītīgi pārrāva visas saiknes ar Krieviju, ka Maskava nevarēja nereaģēt, un kravu plūsma Baltijas republikas ostu virzienā izsīka. Šādi Krievijas senators Aleksejs Puškovs komentēja Latvijas Satiksmes ministrijas vēstuli Krievijas kolēģiem ar lūgumu palīdzēt apturēt Krievijas tranzīta apjomu kritumu.

Latvijas ministrija nosūtīja vēstuli Krievijas Transporta ministrijai, kurā vērš uzmanību uz birokrātiskajām problēmām kravu noformēšanā, kas samazina to apjomu. Šobrīd shēma ir šāda: klienti veic pasūtījumu, šo sarakstu apstrādā RŽD apakšstruktūra – Firmas transporta apkalpošanas centrs, pēc tam seko saskaņošana Ekonomiskās attīstības ministrijā un Transporta ministrijā, un pēc tam atkal ir RŽD slēdziens. Oktobrī tādā veidā netika saskaņoti 94% pieteikto ogļu piegāžu. "Jebkurā gadījumā iepriekš starp Latvijas un Krievijas pusi bija panākta neformāla vienošanās par to, ka ar mērķi uzturēt vienoto dzelzceļa tīkla infrastruktūru un iespēju izmantot rezerves jaudas, Krievijas puse kravu plūsmu Latvijas ostu virzienā netraucēs," teikts vēstulē.

Перевалка угля в Рижском порту - Sputnik Latvija
Kliedzoši nepieņemams tonis: Latvijas ĀM aizliedza stividoriem prasīt Krievijai kravas
Latvijas amatpersonu vēstuli komentēja senators Aleksejs Puškovs.

"Latvija tik cītīgi, uzstājīgi un demonstratīvi pārrāva visas saiknes ar Krieviju, ar tik lielu sajūsmu uzbruka mums EDSO un EPPA, tik aizrautīgi ieguldījās jebkurā rietumu alianses iecerē, kuras mērķis bija pasliktināt attiecības ar Maskavu, ka Krievijas bija uz to jāreaģē – un sāka reaģēt ilgi pirms Ukrainas krīzes," uzrakstīja Puškovs Telegram kanālā. "Uz ko cerēja Rīgā – nav skaidrs. Pieņemu, vienkārši nedomāja par savas politikas un retorikas sekām. Un saņēma to, ko nevarēja nesaņemt. Ja Latvijas ministriem un ekonomistiem ir jautājumi, lai adresē tos Latvijas ĀM vadītājam (Edgaram Rinkēvičam – red.) – karstasinīgam politiskā kara ar Krieviju piekritējam. Varbūt viņš atradīs kravas Latvijas dzelzceļiem un Rīgas ostām."

Ziņu lente
0