Stundu dienā: pasta nodaļas ciemos saīsina darba laiku

© Foto : facebook / Latvijas PastsПочта Латвии
Почта Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ogres novadā iedzīvotājiem pirms pašvaldību vēlēšanām solīja bankomātus un pakomātus. Tā vietā tagad pasta nodaļas ierobežo darba laiku vai tiek slēgtas.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. "Latvijas Pasts" nodaļa Taurupes ciemā Ogres novadā saīsinājusi darba laiku līdz vienai stundai dienai, stāsta Skaties.lv.

Почтовый ящик - Sputnik Latvija
"Steidzami jāieved vergi!": "Latvijas pasta" darba piedāvājums rada sašutumu

"Pasta nodaļa paliks kā kaut kāds punkts, strādās tikai stundu, kurā daudzi neko nevarēs paspēt izdarīt," pastāstīja vietējā iedzīvotāja Iveta.

Turpmāk pasta pakalpojumi Taurupē būs pieejami katru darbdienu tikai no plkst.13 līdz 14. Vietējie iedzīvotāji ir nobažījušies, ka tuvākajā laikā nodaļa tiks slēgta pavisam.

"Es painteresējos, piemēram, Lauberes pagastā. Tur arī sākumā pārgāja uz vienas stundas darba laiku. Pēc tam pastnieks pazuda vispār. Nav nekā. Tas pats arī citur: Mazozolos, Meņģelē. Vairākas pasta nodaļas jau ir nolikvidētas. Ir pensionāri, kuri nevar vienkārši ielēkt mašīnā un "aizskriet" uz citu nodaļu," sūdzas Iveta.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka visi vēlētos, lai pasts strādātu tāpat kā agrāk. Pašvaldības vēlēšanās viņiem solīja, ka ciemā parādīsies bankomāti un pakomāti, taču tagad viss tiek likvidēts.

"Latvijas Pastā" nodaļas darba laika ierobežojumus pamatoja ar niecīgo pasta pakalpojumu pieprasījumu Taurupes pasta nodaļā, kas rada "Latvijas Pastam" ikgadējos zaudējumus vairāk nekā 5100 eiro apmērā. Tomēr pagaidām neesot plānots slēgt nodaļu pavisam.

Латвийская почта - Sputnik Latvija
"Latvijas Pasts" aicina jau tagad sākt domāt par Ziemassvētkiem

Pie tam nepieciešamības gadījumā pastnieks var ierasties mājās, lai pieņemtu korespondenci, noformētu preses abonementus, pieņemt rēķinu apmaksu un tā tālāk. Ar pastnieka palīdzību Taurupes iedzīvotāji var noņemt arī skaidro naudu no konta (PNS), taču šis pakalpojums jāpasūta savlaicīgi.

Jāpiebilst, ka Covid-19 pandēmijas apstākļos iedzīvotāji aizvien biežāk izvēlas iepirkumus interneta veikalos un piegādes pa pastu. "Latvijas Pasts" vadītājs Mārcis Vilcāns iepriekš atzīmēja, ka Latvijā ir lielāks skaits pakomātu uz vienu iedzīvotāju nekā citās valstīs.

Pasta nodaļas nav vienīgā infrastruktūra, kas iedzīvotājiem kļūst pieejama aizvien mazāk. Lauku apvidū tiek slēgtas banku nodaļas un bankomāti, tāpēc tagad skaidro naudu iespējams noņemt tikai ar veikala kases starpniecību.

Ziņu lente
0