"Latvijas Pasts" aicina jau tagad sākt domāt par Ziemassvētkiem

© Foto : facebook / Dina BrukaЛатвийская почта
Латвийская почта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar pandēmijas sākšanos visas pasaules pasta kompānijām nācās meklēt jaunus risinājumus un sadarboties vienai ar otru.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. "Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns aicina tos, kas plāno pasūtīt Ziemassvētku dāvanas ārzemju Internetveikalos, sākt domāt par to savlaicīgi, nevis decembrī, vēsta Mixnews.lv.

Корзина с продуктами в канадском супермаркете - Sputnik Latvija
Piegāde kaut vai pusnaktī: kā Covid-19 izmainījis pārtikas pasūtīšanu tiešsaistē Latvijā

Covid-19 pandēmija ietekmējusi arī pasta darbu – no vienas puses, cilvēki sākuši biežāk iepirkties Internetveikalos, no otras – izmainījās starptautiskā transporta darbs un pasta darbinieku darba nosacījumi. Pie tam, šīs izmaiņas skārušas visu pasauli, kas saasinājis konkurenci.

"Sākoties ārkārtējai situācijai, faktiski vienā dienā "pazuda" visas pasažieru aviosatiksmes lidmašīnas, ar kurām tiek pārvadāti pasta sūtījumi, un mums bija jāmeklē alternatīvas. Turklāt faktiski visi Eiropas pasta uzņēmumi šos alternatīvu meklējumus sāka gandrīz vienlaicīgi, bet autopārvadātāji, kas būtu loģiska alternatīva, nebija gatavi tam, ka būs šāda veida pieprasījums," pauda Vilcāns.

Piemēram, sūtījumi uz Austrāliju un Jaunzēlandi tika piegādāti ar jūras transportu, ko jau sen neviens nav darījis. Pasta kompānijas no daudzām valstīm arī kooperējās un kopīgi izmantoja loģistikas risinājumus: piemēram, "Latvijas Pasts" no februāra organizēja čarterreisus uz Ķīnu, kuri piegādāja arī Somijas un Ukrainas pasta sūtījumus.

Pēc Vilcāna sacītā, starptautisko pasta sūtījumu piegāde joprojām ir būtiska problēma, lai gan, salīdzinot ar pavasari, situācija ir uzlabojusies.

"Tagad situācija, protams, ir uzlabojusies, bet izaicinājumi pastāv joprojām, jo gaisa satiksmes plūsma ir mainīga, turklāt tā joprojām ir ierobežota," uzsvēra Vilcāns, piebilstot, ka tas ir sevišķi aktuāli attiecībā uz sūtījumiem uz vistālākajiem galamērķiem, tādiem kā ASV un Austrālija.

Tādēļ, ja jūs grasāties pasūtīt vai nosūtīt Ziemassvētku dāvanas, labāk to izdarīt tagad.

Почтовый ящик - Sputnik Latvija
"Steidzami jāieved vergi!": "Latvijas pasta" darba piedāvājums rada sašutumu

Tiesa, pandēmija ir arī paātrinājusi "Latvijas Pasta" attīstību: daudzi cilvēki pirmo reizi izmantoja tādus pakalpojumus, kā piegāde uz mājām un sūtījumu automātiem, un tas deva šai nozarei lielu impulsu, tādēļ to pieprasījums saglabāsies arī pēc pandēmijas.

Vilcāns pauda cerību, ka līdz 2020. gada beigām "Latvijas Pastam" būs jau vismaz 80 sūtījumu automāti. Dotajā brīdī uzņēmumam ir 62 automāti dažādos Latvijas reģionos.

"Latvijas Pasta" vadītājs atzīmēja, ka Latvijā ir vairāk pakomātu uz vienu iedzīvotāju, nekā citās valstīs.

"No klientu viedokļa tas ir ļoti labi, no mūsu kā uzņēmēju viedokļa - izaicinoši. Tomēr skaidrs, ka mēs nevaram palikt malā, jo tādējādi tiktu pasliktinātas mūsu klientu izvēles iespējas un mūsu pozīcijas tirgū. Pakomāti ir augošs biznesa segments, it īpaši pašlaik," uzsvēra Vilcāns.

Ziņu lente
0