Pedagogi saņems maksu par attālināto darbu: piešķirts vairāk nekā miljons eiro

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasДевочка с компьютером
Девочка с компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piemaksas pasniedzējiem par attālināto darbu veidos mācību iestāde, ņemot vērā virkni faktoru.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Izglītības un zinātnes ministrija piešķirs piemaksas 1,1 miljona eiro apmērā pedagogiem, kas strādā ar audzēkņiem attālināti. Līdzekļi tiks atvēlēti no resora budžeta, stāsta Lsm.lv. Finansējuma pārdali atbalstījusi Latvijas valdība.

Piemaksas paredzētas skolotājiem, kuri strādā ar vispārizglītojošo skolu 7.-12. klašu audzēkņiem, pamata un vidējās profesionalās izglītības programmās, kā arī 1.-6. klašu pedagogiem, ja 2020./21. mācību gadā viņi vadījuši attālinātās nodarbības.

Школьница - Sputnik Latvija
Īsta segregācija: nabadzīgās ģimenes nevar atļauties tālmācības

Vēstīts, ka piemaksu saņemšanas principu katra izglītības iestāde izstrādās individuālā kārtībā. Aprēķinā tiks ņemts vērā pedagoga vadīto attālināto nodarbību skaits, mijiedarbība ar skolēnu vecākiem un citi aspekti.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība lūdz valsti piešķirt skolotājiem ikmēneša kompensāciju par attālināto darbu 60 eiro apmērā. Arodbiedrība atzīmēja, ka naudu būtu iespējams atvēlēt no izglītības nozares vispārējā finansējuma. Prasības iniciatori norādīja, ka attālināta darba rezultātā aug elektroenerģijas patēriņš mājās, turklāt darbam nepieciešams kvalitatīvs un stabils interneta pieslēgums ar ievērojamu datu pārraides ātrumu.

Patlaban virkne skolu ieviesušas attālināto mācību režīmu. Zināms, ka astoņas vispārizglītojošās skolas pārgājušas pie tālmācībām pilnībā, pārējās – tikai daļēji.

Ziņu lente
0