"Dramatisks kritums": airBaltic atskaitījās par pasažieru skaitu

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Boeing 737-36Q авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Boeing 737-36Q авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānijā airBaltic apliecināja, ka nepārstās nodrošināt "būtisko savienojamību" starp Baltijas valstīm un pārējo pasauli.

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic oktobrī pārvadāto pasažieru skaits krities par 86%, salīdzinājumā ar pērnā gada oktobri, un sastādīja 64,6 tūkstošus pasažieru, paziņoja airBaltic vadītājs Martins Gauss.

"COVID-19 pandēmijas izraisītais dramatiskais pasažieru skaita kritums vērojams visā aviācijas nozarē. Mainīgie ierobežojumi Eiropā vēl vairāk samazināja pieprasījumu pēc ceļojumiem oktobrī," sacīja Gauss.

Viņš apliecināja, ka airBaltic turpinās nodrošināt  "būtisko savienojamību" starp Baltijas valstīm un pārējo pasauli.

2019. gada oktobrī airBaltic pakalpojumus bija izmantojuši 470 400 pasažieri, toreiz pārvadātājs izpildīja 5,7 tūkstošus reisu. Tas ir par 73% vairāk, nekā šī gada oktobrī, kad lidsabiedrība izpildīja gandrīz 1,5 tūkstošus lidojumu.

Витраж с картой Латвии - Sputnik Latvija
Izpeldēsim vai nē: kas notiks ar Latviju pēc otrā Covid-19 viļņa

Aviokompānija airBaltic veic lidojumus no Rīgas, Tallinas un Viļņas uz 60 pilsētām dažādās pasaules valstīs. Pārvadātāja galvenais akcionārs ir Latvijas valsts, kurai pieder 96,14% akciju.

2020. gada pirmajā pusgadā airBaltic atskaitījās par zaudējumiem 185 miljonu eiro apmērā. Ar Eiropas Komisijas atļauju valdība dotēja nacionālo lidsabiedrību 250 miljonu eiro apmērā un norakstīja tās parādus 37 miljonu apmērā. Taču satiksmes ministrs Tālis Linkaits neizslēdz, ka airBaltic var būt nepieciešama jauna palīdzība no valsts puses.

Ziņu lente
0