Kas atbildēs par viņu iznīcināšanu? Uzņēmējs pastāstīja, kā Latvija slēdz veikalus

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasЗамок на двери здания.
Замок на двери здания. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmējs Juris Putnis iegāja tirdzniecības centrā Siguldā un pastāstīja par raudošajiem mazo veikalu īpašniekiem, plaukstošajām lielajām kompānijām un milzīgajām rindām.

RĪGA, 16. novembris – Sputnik. Savā Facebook lapā kompānijas "BMS-Baltijas Marketing Serviss" īpašnieks pastāstīja par nomācošajām ārkārtējās situācijas reālijām Latvijā.

Juris paviesojās tirdzniecības centrā "Šokolāde" Siguldā, un tur ieraudzītais viņu pārsteidza. Savā publikācijā viņš pieņēma, ka ierobežojumi Latvijā tika ieviesti, lai parādītu pilnu lietas būtības neizpratni vai arī "lai barā ganās daudz vairāk".

Pēc publikācijas autora domām, mazajiem veikaliem uzbrūk policija, sakot, ka viņi nepārdod pirmās nepieciešamības preces un viņiem ir jāslēdz ciet durvis. Īpašnieki izpildīja kārtības sargu prasības ar asarām acīs, tikmēr policisti taisnojās, ka tā ir valdības prasība.

Taču Putnis norāda, ka šajos veikalos tika nodrošināta epidemioloģiskā drošība, tātad īpašnieki ieguldīja naudu tajā, lai varētu tirgot bez tieša kontakta ar pircējiem.

Tikmēr, pēc Putņa sacītā, Drogas, kurš dublē Rimi veikalu saimniecības preču tirdzniecībā, un trīs lielu telekomunikāciju veikali strādāja bez problēmām un pulcēja cilvēkus. Pat gaļas veikalā izveidojās milzīgas rindas.

"Kas var atbildēt par šo vietējā kapitāla mazo uzņēmumu iznīcināšanu? Arī frizieri atdalīti no maniķīrēm. Uzņēmējos ir radīta turbulence. Sāk nojūgties! Laiks rādīs no kā būs lielāks ļaunums, vai Covid-19, vai neapdomīgie, nevienlīdzīgie noteikumi, kuri veicina neirozes izraisītas sekas ar komplikācijām? Mani izbrīna fakts cik ātri lēmumu pieņēmēji iedzīvojas savā burbulī un neredz kas notiek apkārt! (…) Cik tautai pietiks pacietības, veselais saprāts nespēj sekot līdzi, kādus absurdus lēmumus šodien pieņem atbildīgās personas!" pauž sašutumu uzņēmējs.

Atgādināsim, ka portāls Bb.lv padalījās līdzīgā lasītāja vēstulē, kurā Jūrmalas iedzīvotājs pauž sašutumu par rindas garumu pie konditorejas.

Tur, pēc aculiecinieka sacītā, iekšā laiž pa sešiem cilvēkiem, savukārt pārējie ir spiesti salt uz ielas. Tas pats notiekot pie citu veikalu durvīm.

Евро - Sputnik Latvija
Latvijas valdība sola neatkārtot kļūdas: nauda būšot

Lasītājam bija Putnim analoģisks jautājums – kas nesīs atbildību par ieviestajiem pasākumiem un cilvēku veselību? Viņš pat netieši piedāvā valdības ierēdņiem sākt atbildēt ar savām algām par to, kas notiek.

Iepriekš kāds cits iedzīvotājs ieraudzīja veikalā paziņojumu cilvēkiem vecumā virs 60 gadiem. Tirdzniecības tīkls PROMO Cash&Carry palūdza pensionārus nenākt uz veikaliem. "Vai neesam aizgājuši par tālu?" uzdeva lakonisku jautājumu vīrietis.

Savukārt Drošības nozares kompāniju asociācijas valdes priekšsēdētājs Arnis Vērzemnieks stāstīja, ka sabiedrībā aug agresijas līmenis, jo cilvēki ir morāli noguruši un zaudējuši orientierus. Tagad viņi izgāž dusmas uz apsargiem veikalos, kuru uzdevums cita starpā ir kontrolēt masku režīma ievērošanu. Tāpēc apsargi pastāvīgi pacieš pārmetumus un ir spiesti nomierināt skandālistus.

Ziņu lente
0