Tas ir par traku! Iedzīvotājus sadusmojis tirdzniecības tīkla aicinājums senioriem

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПосетительница магазина
Посетительница магазина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sludinājums uz kāda veikala šokēja Latvijas iedzīvotāju; sludinājuma fotogrāfiju viņš publicēja Facebook lapā.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Latvietis Andris Polozs savā Facebook lapā publicēja sludinājuma fotogrāfiju, ko viņš ieraudzīja vienā no PROMO Cash&Carry tīkla veikaliem.

Tirdzniecības tīkls iesaka cilvēkiem, kas ir vecāki par 60 gadiem, neapmeklēt veikalus.

Andris nolēma daudz neprātot un nerakstīt par šo tematu. Savu sašutumu viņš pauda precīzi un lakoniski. Publikāciju lietotājs parakstīja ar vienu vienīgu frāzi: "Vai neesam aizgājuši pa tālu?"

Atgādināsim, ka kopš 9. novembra Latvija dzīvo ārkārtējās situācijas režīmā. Valstī ir atcelti masveida pasākumi, slēgtas izklaides pakalpojumu nozares iestādes: bāri, naktsklubi, akvaparki, izklaides centri un tā tālāk. Restorāni un kafejnīcas turpina darbu, taču tikai uz piegādi vai līdzņemšanai.

Brīvdienās un svētkos būs slēgtas daudzas vietas tirdzniecības centros, izņemot pārtikas veikalus, aptiekas un optiku, zooveikalus un grāmatu veikalus, kā arī telekomunikācijas preču un pakalpojumu tirdzniecības vietas.

Taču nekādus vecuma ierobežojumus Latvijas varasiestādes neieviesa. Kas attiecas uz veikaliem, lai tos apmeklētu, ir jāuzvelk maska.

Kaimiņu Krievijā Maskavas varasiestādes situācijas ar koronavīrusu dēļ patiešām ieteica pilsoņiem vecumā virs 65 gadiem un personām ar hroniskām slimībām palikt mājās. Taču neiet uz veikaliem, aptiekām un pat nepastaigāties pensionāriem neviens nelika.

Ziņu lente
0