Lai nebūtu jānogriež algas: Rīga meklē iespējas ietaupīt 20 miljonus eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Риге открылся логистический центр Rimi
В Риге открылся логистический центр Rimi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilsētai vajag ne tikai ietaupīt, bet arī palielināt finansējumu prioritārajiem virzieniem, uzskata mērs Mārtiņš Staķis. Kur viņš plāno ņemt līdzekļus un kādiem mērķiem tie tiks atvēlēti vispirms.

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Rīgas 2021. gada budžeta plānošanā nāksies sameklēt iespējas ietaupīt 20 miljonus eiro, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Витраж с картой Латвии - Sputnik Latvija
Izpeldēsim vai nē: kas notiks ar Latviju pēc otrā Covid-19 viļņa

Ne tikai Rīgai, arī citām pašvaldībām nāksies samierināties ar to, ka nākamgad mainīsies ienākumu nodokļa sadales proporcija par labu valstij – pašvaldības saņems par 5% mazāk (75% agrāko 80% vietā). Tātad galvaspilsētai vajadzēs konsolidēt budžetu par 20 miljoniem eiro, paskaidroja Staķis.

"20 miljoni eiro ir vajadzīgi, lai mēs būtu uz nulles budžeta un nebūtu jānogriež pat algas," sacīja Rīgas mērs.

Veidojot budžetu, domnieki vērtēs katru pozīciju un iespējas ietaupīt, atlikt vai atcelt, ja tēriņi būs lieki vai neefektīvi. Starp šīm pozīcijām ir arī pašvaldības transporta uzņēmums "Rīgas satiksme".

"Redzam ietaupījumu gan uz e-talonu sistēmu, kas bija uzpūsta, dārga, gan uz uzpūstajām subsīdijām mikroautobusiem," paskaidroja Staķis.

Tāpat viņš norādīja uz instalāciju Brīvības ielā "Rīgas vārti", kas izmaksā 70 000 eiro gadā.

"Mums šobrīd ir jāvērtē – tas ir tā vērts vai nav tā vērts," sacīja Staķis.

Выборы в Рижскую думу 2020. - Sputnik Latvija
Rīgas iedzīvotāja pieprasa Rīgas domei izmaksāt viņai kompensāciju 1000 eiro apmērā

Vienlaikus netiek izslēgta iespēja arī palielināt finansējumu kādiem būtiskiem jautājumiem. Pašlaik esot trīs prioritārie virzieni: sociālie darbinieki, izglītība un pirmsskola un infrastruktūras projekti.

Rīgas opozīcijas deputāts Miroslavs Mitrofanovs pauda neapmierinātību ar budžeta sagatavošanas gaitu, jo domes kompetentā komisija sapulcējas ļoti reti. Darbs pie Rīgas galvenā dokumenta rit ne tikai ierēdņu līmenī, tomēr deputāti varēs iejaukties procesā tikai pašā vēlīnākajā posmā.

Ziņu lente
0