Krievijas Ārējās izlūkošanas dienests: ASV cenšas kavēt KF un ĶTR sadarbību

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Государственной Думы РФ Сергей Нарышкин
Председатель Государственной Думы РФ Сергей Нарышкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs konstatēja, ka fiksēts, kā ASV varas un Valsts departamenta pārstāvji cenšas radīt domstarpības un plaisu Krievijas un Ķīnas attiecībās.

RĪGA, 3. novembris — Sputnik. Krievijas Ārējās izlūkošanas dienests fiksējusi ASV varasiestāžu centienus kavēt Krievijas un Ķīnas sadarbību, pastāštīja ĀID direktors Sergejs Nariškins intervijā starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektoram Dmitrijam Kiseļovam.

"Mēs fiksējam tādas lietas, fiksējam, kā tie vai citi amerikāņu varas, Valsts departamenta pārstāvji sarunājas ar saviem partneriem, ar kādām provokatīvām tēzēm viņi nāk klajā, lai radītu plaisu, domstarpības mūsu sadarbībā," Nariškina teikto citēja RIA Novosti.

Пожар, возникший в результате обстрела в Нагорном Карабахе - Sputnik Latvija
Viedoklis
Spriedze Karabahā – mēģinājums iesaistīt Krieviju karā Kaukāzā

ĀID vadītājs piebilda, ka Rietumos saasinājusies sociāli politiskā krīze. Tās fonā, piezīmēja Nariškins, rietumvalstis cenšas radīt domstarpības tādu integrējošo organizāciju darbā, kā Eirāzijas ekonomiskā savienība (EES), Šanhajas sadarbības organizācija (ŠSO) un Kolektīvās drošības līguma organizācija (KDLO).

"Pašreizējā starptautiskās situācijas, starptautiskā stāvokļa attīstība apstiprina slēdzienus par to, ka rietumcentriskā pasaules kārtība sabrūk un tās vietā stājas daudzpolaritāte," viņš konstatēja.

Nariškins atgādināja, ka krīzes parādības ir vērojamas visā Eiropas Savienībā un atsevišķās ES valstīs.

"Atsevišķas valstis pilnā mērā uzzinājušas, ko nozīmē starptautiskais terorisms, turklāt šī problēma lielā mērā ir saistīta ar kļūdainu, nepārdomātu migrācijas politiku. Varētu domāt, ka amerikāņiem, eiropiešiem vajadzētu risināt problēmas pašu mājās. Taču ne, viņi vēl joprojām mēģina sēt haosu citos pasaules reģionos," atzīmēja ĀID direktors.

Viņš uzsvēra, ka Rietumus īpaši biedē integrācijas procesi Eirāzijā. Tur, pēc viņa vārdiem, pastāv "patiešām suverēnas un neatkarīgas valstis" un "pozitīvā attīstībā esošas" organizācijas – EES, ŠSO un KDLO, kas tāpat veido globālās drošības arhitektūras elementu.

"Un, protams, viņi pūlas iešķelt plaisu šo integrācijas apvienību darbībā un cenšas kaitēt procesu ritējumam valstīs, kas mums ir tuvas, kas kopā ar mums liek pamatus šīm apvienībām, šīm orgnizācijām, ko pieminēju," noslēgumā piebilda aģentūras sarunbiedrs.

Ziņu lente
0