Latvijā vajā Saeimas deputātu Dombravu: viņš stāsta par desmitiem izskanējušu draudu

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc stāsta par drauiem Latvijas veselības ministrei Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava uzelpoja un atzinās, ka viņam arī draudot... "putinisti".

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. "Putinisti" no Latvijas un Krievijas apdraudot Saeimas deputātu no Nacionālās apvienības Jāni Dombravu, apgalvo politiķis.

Latvijas veselības ministres Ilzes Viņķeles atzīšanās, ka viņa saņēmusi vēstuli ar draudiem viņu nošaut, atraisījusi rokas Jānim Dombravam. Beidzot viņš uzelpojis un pastāstījis, ka arī saņēmis desmitiem draudu vēstuļu.

Politiķi īpaši iepriecināja fakts, ka policisti ierosinājuši krimināllietu pret cilvēku, kurš draudējis Viņķelei.

"Laikam ir pienācis brīdis, kad varu nest daudzus desmitus iesniegumus par draudu izteikšanu, kurus esmu saņēmis no pašmāju un Krievijas putinistiem," politiķis konstatēja savā mikroblogā Twitter.

​Tiesa, publiciste Elita Veidemane komentāros indīgi piezīmēja, ka diezin vai policija pieņemšot iesniegumu, jo viņš nav partijas "Attīstībai/Par!" ministrs.

​Nav gan īsti skaidrs, ar ko Dombrava iezāģējis putinistiem, lai arī krieviem Latvijā varēja sagādāt zināmu diskomfortu ar saviem izteikumiem. Tomēr šajā gadījumā politiķim trāpījis viņa paša mestais bumerangs.

Ne velti kāds lietotājs komentēja Dombravas publikāciju, teikdams, ka dažkārt draudi vairāk atgādinot politiķu izteikumus.

Dombravas bumerangs

Tāpat jāatgādina, ka savulaik Dombrava ar savu publikāciju Facebook lapā sadalīja Latvijas iedzīvotājus bagātajos, nabagajos un krievos. Katrā izdevīgā brīdī viņš pūlas nojaukt krievu acīs svēto simbolu – Uzvaras pieminekli, nerunājot jau par savu pastāvīgo vēlmi pierādīt titulētās nācijas un valsts valodas neapstrīdamo pārsvaru.

Reiz, komentējot nekārtības ASV kustības Black Lives Matter fonā, Dombrava pat izraudzījās pantu, ko vajadzētu pielietot Latvijai, lai sodītu "vietējos rasistus" un – nez kāpēc – "antifašistus".

Депутат 13-го Сейма от Национального объединения Янис Домбрава на шествии легионеров в Риге 16 марта 2019 - Sputnik Latvija
Kādēļ Latvija nav latviska, piemineklis Atbrīvotājiem stāv un valstī ir daudz imigrantu

Viņš ierosināja Latvijas Krimināllikuma 78. pantu – par "nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu".

Toties attapīgi lietotāji viņam atbildēja, ierosinot attiecināt pret viņu pašu Krimināllikuma 149.2 pantu. Tas daiļrunīgi liecina, kāda ir attieksme pret politiķi.

Latvijas Krimināllikuma 149.1 pants paredz sodu par diskriminācijas aizlieguma pārkāpšanu: "Par diskrimināciju rasu, nacionālās, etniskās vai reliģiskās piederības dēļ vai par cita veida diskriminācijas aizlieguma pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums."

Panta otrais punkts nosaka: "Par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi valsts amatpersona vai uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai organizācijas atbildīgs darbinieks, vai personu grupa vai ja tas izdarīts, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu."

Ziņu lente
0