Ar Krieviju Latvijai problēmu nav: "Latvijas pasts" pastāstīja par sūtījumu piegādi

© Foto : latvijas pastsПочтальон
Почтальон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas pasts" paskaidroja, kāpēc sūtījumi no Latvijas uz Krieviju tiek nogādāti visnotaļ ātri un gandrīz bez problēmām.

RĪGA, 31. oktobris – Sputnik. "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns radio Baltkom intervijā pastāstīja par pasta satiksmi starp Latviju un Krieviju.

Vilcāns paskaidroja, ka šajā jautājumā starp Latvijas un Krievijas pusēm nav problēmu, jo sūtījumi tiek pārvadāti ar sauszemes transportu, pateicoties kam piegādes process notiek visnotaļ ātri.

Protams, kā atzīmēja "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs, mēdz notikt aizkavēšanās. Taču tas notiek arī ar sūtījumiem no Eiropas un citām valstīm.

Латвийская почта - Sputnik Latvija
"Latvijas Pasts" aicina jau tagad sākt domāt par Ziemassvētkiem

Vērts atgādināt, ka visi starptautiskie pasta sūtījumi, kas tiek izvesti un ievesti no trešajām valstīm, ieskaitot Lielbritāniju, Latvijā iziet muitas pārbaudi.

Iepriekš Vilcāns aicināja tos, kas plāno pasūtīt Ziemassvētku dāvanas ārzemju Internetveikalos, sākt domāt par to savlaicīgi, nevis decembrī.

Tāpat viņš atzīmēja, ka Covid-19 pandēmija ietekmējusi arī pasta darbu – no vienas puses, cilvēki sākuši biežāk iepirkties Internetveikalos, no otras – izmainījās starptautiskā transporta darbs un pasta darbinieku darba nosacījumi. Pie tam, šīs izmaiņas skārušas visu pasauli, kas saasinājis konkurenci.

Piemēram, sūtījumi uz Austrāliju un Jaunzēlandi tika piegādāti ar jūras transportu, ko jau sen neviens nav darījis. Pasta kompānijas no daudzām valstīm arī kooperējās un kopīgi izmantoja loģistikas risinājumus: piemēram, "Latvijas Pasts" no februāra organizēja čarterreisus uz Ķīnu, kuri piegādāja arī Somijas un Ukrainas pasta sūtījumus.

Tiesa, pandēmija ir arī paātrinājusi "Latvijas Pasta" attīstību: daudzi cilvēki pirmo reizi izmantoja tādus pakalpojumus, kā piegāde uz mājām un sūtījumu automātiem, un tas deva šai nozarei lielu impulsu, tādēļ to pieprasījums saglabāsies arī pēc pandēmijas.

Ziņu lente
0