Krievija mainījusi elektroniskās vīzas darbībā ārvalstu tūristiem

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМосковский Кремль и небоскребы делового центра "Москва-сити", архивное фото
Московский Кремль и небоскребы делового центра Москва-сити, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 2021. gada sākuma braucieni uz Krieviju ārvalstu pilsoņiem būs pieejamāki. Grozījumi attieksies arī uz ceļotājiem no Latvijas: papildināts caurlaides punktu saraksts, kuros tiek pieņemta elektroniskā vīza, kā arī pagarināts dokumentu darbības termiņš.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Krievijas valdības priekšsēdētājs Mihails Mišustins apstiprinājis caurlaides punktu sarakstu iebraukšanai Krievijā ar elektronisko vīzu, liecina informācija Krievijas valdības vietnē. Sarakstā iekļauti 29 robežkontroles punkti, taču to plānots vēl paplašināt.

Ziņots, ka no 2021. gada janvāra visā Krievijā tiks ieviesta vienotā elektroniskā vīza, turklāt tagad tā būs derīga ne 8 dienas, kā agrāk, bet gan 16. Vīza paredzēta "tūrisma, biznesa, humanitāriem un viesu braucieniem", teikts paziņojumā.

Въезд на латвийский пограничный пункт пропуска Терехово - Sputnik Latvija
Vīzas reti, bet dodam: Latvijas vēstnieks KF par robežas šķērsošanas kārtību pandēmijā

Tagad ar elektronisko vīzu Krievijā būs iespējams iebraukt caurlaides punktā "Ubiļinka" Pleskavas apgabalā, no Latvijas puses – "Grebņevo".

Vīzas noformēšana aizņems ne vairāk kā četras dienas, ielūgums vai rezervācija viesnīcā nebūs vajadzīga, konsulārā nodeva sastādīs aptuveni 34 eiro. Bērniem līdz 6 gadu vecumam vīzu noformēs bez maksas.

Elektronisko vīzu pilotprojekts ar mērķi palielināt reģiona pievilcību no investīciju viedokļa un piesaistīt lielāku skaitu tūristu, startēja jau 2017. gadā un kopš tā laika aktīvi attīstījies.

Šobrīd ar elektronisko vīzu Krievijā iespējams iebraukt caur caurlaides punktiem Vladivostokā un Tālo Austrumu federālajā apgabalā, īpašajā ekonomiskajā zonā Kaļiņingradas apgabalā, Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā.

Ziņu lente
0