Redžeps Erdogans prognozē Eiropas galu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasВизит президента РФ В. Путина в Турцию
Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas prezidents kontatēja, ka Eiropas valstu politika attiecībās ar musulmaņiem liecina par to, ka "Eiropas fašismā ir iestājusies jauna fāze".

RĪGA, 25. oktobris — Sputnik. Eiropa ir atklājusi fronti pret musulmaņiem. Līdz ar to tā sākusi gatavoties pati savam galam, norādīja Turcijas prezidents Redžeps Erdogans, uzstājoties Kaiseri pilsētā. Translācija tika nodrošināta valsts vadītāja lapā Twitter.

Savu viedokli Erdogans pauda, komentējot Vācijas policijas operāciju Mevlana mošejā Berlīnē trešdien. Tā aizritēja musulmaņu lūgšanas laikā, vēsta aģentūra RIA Novosti.

Глава Чечни Рамзан Кадыров - Sputnik Latvija
Ramzans Kadirovs pauda viedokli par skolotāja slepkavību Francijā

Saskaņā ar avīzes Sabah sniegto informāciju, aptuveni 150 policisti staigājuši pa musulmaņu lūgšanu paklājiem ar apaviem kājās.

Turcijas prezidents norādīja, ka tamlīdzīgi uzbrukumi musulmaņu tiesībām – Eiropas pilsoņiem – liecina par to, ka "Eiropas fašismā ir iestājusies jauna fāze".

"Ja tās (Eiropas valstis – red.) neatbrīvosies no tā pēc iespējas ātrāk, tāda slimība sagraus Eiropu no iekšienes," atzīmēja Erdogans.

Turcijas prezidents jau vairākkārt ir kritizējis Eiropas valstu politiku attiecībās ar musulmaņiem. Cita starpā viņš ieteica "ārstēt psihi" Francijas prezidentam Emanuelam Makronam pēc politiķa izteikumiem par "apgaismoto islāmu", kā arī nodomu atbrīvot šo reliģiju no "ārvalstu ietekmes un pastiprināt mošeju finansēšanas kontroli". Pēc Erdogana domām, ar saviem izteikumiem par cīņu ar islāmisko separātismu Francijas vadītājs vēlas "izrēķināties ar musulmaņiem". Pie tam Turcijas līderis pārmeta Makronam nodomu radīt totalitāru "antiislāma sistēmu".

Ziņu lente
0