Staķis: tie, kas nevar atļauties nopirkt sejas maskas, saņems tās par brīvu

© Saeima / Juris VīgulisМартиньш Стакис на заседании Сейма
Мартиньш Стакис на заседании Сейма - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas skolās un sociālajos centros ir izveidoti sejas masku krājumi, tās var saņemt par brīvu un valkāt sabiedriskajā transportā.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Trūcīgie Rīgas iedzīvotāji varēs saņemt bezmaksas maskas, paziņoja LTV intervijā galvaspilsētas mērs Mārtiņš Staķis.

Пандемия коронавируса COVID-19. Стилист в маске в салоне красоты в Мехико, Мексика - Sputnik Latvija
Visi kaut ko dara nepareizi: infekcionists skaidroja Covid-19 uzliesmojumu

Sejas masku lietošana sabiedriskajā transportā kļuvusi obligāta jau no pagājušās nedēļas sākuma, taču, saskaņā ar Rīgas domes rīcībā esošajiem datiem, šo normu ievēro "četri cilvēki no pieciem".

Mērs atzīmēja, ka, salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu, krietni vairāk cilvēku sākuši vilkt sejas maskas transportā. Viņaprāt, tas ir saistīts ar to, ka daudzi vienkārši nezināja par jauno prasību. Tas varēja būt saistīts ar to, ka viņi neseko līdzi sabiedriskajiem medijiem, var ar to, ka viņi dzīvo citā informācijas telpā.

Ir daļa to cilvēku, kuri uzticas alternatīviem medijiem un nevalkā masku "savu uzskatu dēļ" – taču šajā situācijā nav vietas tolerancei pret to, ka viņi rada riskus pārējiem, kuri apzinīgi lieto maskas. Šādu cilvēkus kopš vakardienas ir atļauts izsēdināt, un tas tiek uzskatīts par nepieciešamu.

Tapāt mērs pastāstīja, ka pastāv grupas, kas nevar atļauties nopirkt maskas, un to vidū ir daudz bērnu un jauniešu, kuri saka, ka viņiem nenopirka vecāki, jeb nevar nopirkt. Un šīm grupām ir pēc iespējas ātrāk jāpalīdz – labklājības un sociālais dienests tam ir gatavi. Arī skolas ir gatavas izdalīt maskas trūcīgajiem no iekšējiem krājumiem, pastāstīja mērs.

Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Kad trūcīgajiem sāks izdalīt maskas par brīvu: Rīga gatavojas Covid-19 ierobežojumiem

Viņš pateica, ka masku rezerves ir izveidotas skolās un sociālajos centros. Ja kāds no Rīgas domes Labklājības departamenta aizbilstamajiem vēl nezina, kā tās saņemt, viņš var zvanīt departamentam pa bezmaksas tālruni 8000 5055, jeb RD klientu centram pa tālruni 8000 0800, un pavaicāt, kā viņš var saņemt šo palīdzību.

No 7. oktobra sakarā ar Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu Latvijas sabiedriskajā transportā tika ieviests sejas masku režīms, kurām ir jāaizsedz mute un deguns. No 14. oktobra obligāta sejas masku valkāšana tiek noteikta tirdzniecības vietās, kultūras un reliģijas iestādēs, stacijās, pasta nodaļās un citās cilvēku pulcēšanās vietās.

Ziņu lente
0