Kad trūcīgajiem sāks izdalīt maskas par brīvu: Rīga gatavojas Covid-19 ierobežojumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании
Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām visas Covid-19 inficēšanās ķēdes izdodas noskaidrot, taču prognozēt situācijas attīstību nav iespējams; kādā gadījumā maskas maznodrošinātiem rīdziniekiem sāks izdalīt par brīvu.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Rīgas pašvaldības dienesti sākuši izskatīt situācijas ar koronavīrusa izplatības Latvijā pasliktināšanās scenārijus. Neskaitot pārējo, tie gatavojas par brīvu izdalīt sejas maskas maznodrošinātiem rīdziniekiem, vēsta TV3.

Uzraudzībā

Pilsoņu aizsardzības sēdē 6. oktobrī piedalījās gan pašvaldības operatīvo dienestu, gan Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvji. Pašlaik lielāko daļu inficēšanās ķēžu galvaspilsētā izdodas noteikt, tādēļ ieviest nopietnākus ierobežojumus, nekā noteikusi valsts, pagaidām nav nepieciešamības, secināja speciālisti.

Viņi apsprieda gan sejas masku režīma ieviešanu sabiedriskajā transportā, gan vispārējo situāciju ar individuālo aizsarglīdzekļu krājumiem, piemēram, sociālās aprūpes iestādēs. Šādas sēdes jaunais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis plāno rīkot regulāri.

Pēc sēdes Staķis apstiprināja, ka pašvaldības iestādes tiek nodrošinātas ar aizsarglīdzekļiem.

"Krājumu mums ir pietiekami vairākiem mēnešiem. Šobrīd varu teikt, ka situācija pilsētā tiek kontrolēta. Mēs zinām, kā rīkoties, mēs zinām, cik daudz mums ir gadījumu, mēs tiekam ar šiem gadījumiem šobrīd galā gan izglītības iestādēs, gan dažādās sociālās iestādēs," paziņoja Staķis.

Maskas trūcīgajiem

Ja valdība ieviesīs sejas masku režīmu visās sabiedriskās vietās, dome izsniegs maskas maznodrošinātiem rīdziniekiem.

"Mēs zinām, ka epidemioloģiskā situācija ir neprognozējama un varētu pasliktināties. (…) Pēc pirmreizējiem aprēķiniem mums ir vajadzīgs iepirkt kaut kur 100 000, mazliet vairāk nekā 100 000 masku," atzīmēja mērs.

Šim nolūkam tiek plānots izsludināt jaunu iepirkumu, jo esošie pilsētas individuālo aizsarglīdzekļu krājumi ir paredzēti tikai pašvaldības sociālajiem dienestiem.

Тест-система на антитела к COVID-19 - Sputnik Latvija
Veselības ministrija lūdz iedzīvotājus neveikt Covid-19 testu bez iemesla

No 7. oktobra Rīgas sabiedriskajā transportā tika ieviests obligāts sejas aizsargmasku režīms. "Rīgas satiksme" izvietoja transportā un pieturās paziņojumus par nepieciešamību lietot sejas maskas, savukārt Pašvaldības policija kopā ar kontrolieriem rīko reidus, kuru gaitā stāsta par sejas masku režīmu. Pirmajās dienās pārkāpējus tikai brīdinās, taču pēcāk plānots sākt viņus izsēdināt no transporta.

Lai gan Rīgas skolās ir ne mazums saslimšanas gadījumu, tām izdodas tikt galā ar šo situāciju, individuāli izvēloties piemērotu mācību formātu. Interešu pulciņus pagaidām netiek plānots ierobežot.

"Te ir jābūt ar izpratni. Šobrīd bērni ir vieni no tiem, kas pārnes šo te vīrusu attiecīgi uz citām vietām, taču interešu izglītībā mēs diemžēl nevaram šo situāciju tā kontrolēt, kā mēs varam izglītības iestādēs," atzīmēja Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Tāpat pašvaldības dienesti meklē veidus nepieciešamības gadījumā nodrošināt attālinātu domes sēžu rīkošanu.

Ziņu lente
0