Finansists: Latvijai laiks aizmirst ārzonas un atsaukt atmiņā šprotu zvejas metodes

© SputnikФинансовый аналитик Дмитрий Голубовский
Финансовый аналитик Дмитрий Голубовский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situāvija banku nozarē Latvijā diezin vai uzlabosies, jo tās spiestas pildīt regulatoru prasības, uzskata finanšu analītiķis Dmitrijs Golubovskis.

RĪGA, 10. oktobris – Sputnik. Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks paudis neizpratni par to, ka bankas liedz finansējumu attīstības projektiem, jaunu kontu atvēršanu un pat slēdz jau esošos kontus aizsardzības uzņēmumiem un pie tam nesniedz skaidrojumu saviem lēmumiem.

Tīrīšana bankās sākās pēc skandāla ap ABLV Bank, ko ASV Finanšu ministrija apsūdzēja par naudas atmazgāšanu, transakcijām, kas saistītas ar Ziemeļkoreju, un ierēdņu uzpirkšanu. Pēc tam banku sistēmā Latvijā sākās vērienīgas pārmaiņas.

Посол США Джон Лесли Карвайл, министр финансов Латвии Янис Рейрс и глава Службы финансовой разведки Илзе Знотиня на подписании соглашения об оказании технической помощи в борьбе с отмыванием денег - Sputnik Latvija
Ziņas par "aizdomīgiem" Latvijas banku klientiem tiks nodotas ASV

Finanšu analītiķis Dmitrijs Golubovskis intervijā Sputnik Lietuva norādīja, ka Latvijas banku sistēma ir nogalināta. Viņs atgādināja, ka Latvijas bankas pakļaujas finanšu pasaulē esošajai varas hierarhijai, un tās saņems sodu, ja nepildīs prasības.

"Tā ir cīņa par tirgu, kas slēpjas aiz cīņas par tirgus tīrību. (..) Pastāv virkne mehānismu, kā piespiest pakļauties jebkuras tādas mazas valsts finanšu un banku sistēmu, it īpaši, ja tā ir Eiropas Savienības dalībvalsts un faktiski tai ir tikai daļēja suverenitāte. Pie tam, ņemot vērā to, cik daudz tās saņem no Briseles, var teikt, ka tām nav nekādas," viņs paziņoja.

Golubovskis pauda šaubas par to, vai situācija banku nozarē Latvijā varētu uzlaboties.

"Jāpievēršas šprotu zvejas atdeves palielināšanai, kaut kādām vienkāršām lietām, ar ko viņi var nodarboties. Neviens vairs neļaus kļūt par ārzonu," viņš noteica.

Голубовский: лучше Латвии ловить шпроты - офшором ей уже не быть
Ziņu lente
0