Atstūmām, bet neuzveicām: PVO uzstājas par ierobežojumu ieviešanu Covid-19 dēļ

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasТестирование на антитела к коронавирусу
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Veselības organizācija pievērš uzmanību straujajam koronavīrusa inficēšanās gadījumu pieaugumam un iesaka ieviest ierobežojumus.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāve Melita Vujnoviča paziņoja RIA Novosti, ka ātrs ar Covid-19 inficēto skaita pieaugums norāda uz to, ka ir laiks ieviest ierobežojumus, lai apturētu vīrusa izplatību.

Vujnoviča uzsvēra, ka inficēto skaits pieaug Eiropas reģionā, jo koronavīruss bija tikai atstumts, nevis uzveikts. Tādēļ ir nepieciešams pēc iespējas ātrāk pārraut jebkādas vīrusa nodošanas ķēdes un sākt kontrolēt infekciju.

Тест-система на антитела к COVID-19 - Sputnik Latvija
Veselības ministrija lūdz iedzīvotājus neveikt Covid-19 testu bez iemesla

PVO pārstāve atzīmēja, ka, neraugoties uz to, ir jācenšas rast veidu kā saglabāt sabiedrības atvērtas tik, cik tas ir iespējams, un iemācīties sadzīvot ar vīrusu plecu pie pleca.

Dažāda līmeņa ierobežojumu ieviešana, pēc viņas sacītā, ir visātrākais veids kā panākt jauno inficēšanās gadījumu skaita "izlīdzināšanos".

Šeit katras valsts epidemioloģiskajām, medicīniskajām un politiskajām varas iestādēm ir jārīkojas kooperēti, ņemot vēra viedokļus, kas tiek saņemti no visām ieinteresētajām pusēm: iedzīvotājiem, medicīnas darbiniekiem, biznesa.

Vujnoviča atzīmēja, ka PVO arī obligāti veiks savu pienesumu un piedāvās rekomendācijas.

Covid-19 Latvijā

Atgādināsim, ka pirmdien, 5. oktobrī, Latvijā tika pastiprināti ierobežojumi, kuru mērķis ir novērst Covid-19 izplatību. No trešdienas, 7. oktobra, sabiedriskajā transportā obligātā kārtībā ir jālieto sejas maskas.

Sabiedriskā transporta kontrolieri, konduktori un autobusu vadītāji būs tiesīgi izsēdināt no transporta vai neielaist tajā pasažierus, kuri nebūs uzvilkuši masku.

Šis drošības pasākums Latvijā tiek ieviests uz vienu mēnesi – līdz 6. novembrim. Šāda prasība bijusi spēkā arī vasaras sākumā, taču pēc Covid-19 saslimstības pazemināšanās tā kļuva par rekomendāciju.

Straujš Covid-19 saslimstības pieaugums Latvijā notika pagājušajā piektdienā. Ja 25. septembrī divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs sastādīja 7,6 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, tad piektdien tas jau bija sasniedzis 19,5 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Ziņu lente
0