Veselības ministrija lūdz iedzīvotājus neveikt Covid-19 testu bez iemesla

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasТест-система на антитела к COVID-19
Тест-система на антитела к COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija kopā ar pakalpojumu sniedzējiem mērķtiecīgi strādā pie tā, lai analīzes Covid-19 noteikšanai būtu iespējams nodot ātrāk un lielākā apjomā.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Veselības ministrija vērsās pie Latvijas iedzīvotājiem ar lūgumu objektīvi izvērtēt nepieciešamību nodot analīzes Covid-19 testa veikšanai.

Covid-19 saslimstībai pieaugot, Latvijā strauji pieaudzis arī cilvēku skaits, kuri vēlas nodot analīzes, kā rezultātā ir izveidojušās lielas rindas, vietām – vairāk nekā nedēļu.

Сотрудник лаборатории проводит тесты на коронавирусную инфекцию - Sputnik Latvija
Zibenīga izplatība: vai Latvijā ir jāsāk gaidīt karantīna Covid-19 dēļ

Taču savlaicīgu testēšanu ir svarīgi nodrošināt pirmām kārtām cilvēkiem, kuriem ir saslimšanas simptomi, inficēto kontaktpersonām, kā arī tiem, kam ir paredzēta ķirurģiska operācija.

Visus pārējos Veselības ministrija aicina izvērtēt, vai tiešām ir nepieciešams nodot analīzes, ja jums nav simptomu, nav bijis kontakta ar inficēto un testēšanu nav nozīmējis ārsts.

Tikmēr Veselības ministrija kopā ar pakalpojumu sniedzējiem mērķtiecīgi strādā pie tā, lai analīzes varētu veikt ātrāk un lielākā apjomā. Jau no šodienas, 7. oktobra, tiks atvērti divi papildu testēšanas punkti – viens Rīgā, Linezera ielā, bet otrs uz trīs dienām Valmierā, Čempionu ielā. Līdz ar to 8303 telefona operatori pierakstīs cilvēkus arī šajos punktos.

Turklāt analīžu pieņemšanu nodrošinās BIOR institūts.

Медик в кабинете - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji baidās iet pie ģimenes ārstiem Covid-19 uzliesmojuma dēļ

Lai pieteiktos testam, var zvanīt pa tālruni 8303 darbadienās no plkst. 8:00 līdz 20:00, sestdienās un svētku dienās – no plkst. 9:00 līdz 15:00, savukārt svētdienās – no plkst. 9:00 līdz 12:00, nosūtīt elektronisko vēstuli uz analizes@laboratorija.lv vai autorizēties "E.Gulbja laboratorijas " mājaslapā vai arīdzan pa tālruni 67 801 112.

Vienotais bezmaksas uzziņu tālrunis par jautājumiem saistībā ar Covid-19 ir 8345, tur konsultācijas tiek sniegtas diennakts režīmā.

Uzzināt Covid-19 izmeklējuma rezultātus iespējams portālā "E-veselība", Datamed.lv vai zvanot uz Nacionālā veselības dienesta informatīvo tālruni 80001234 no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst. 8:30 līdz 17:00 un piektdienās no plkst. 8:30 līdz 15:00.

Ziņu lente
0