Vai Rīgai ir vajadzīgas "Ļeņina bikses": Staķis sola pārskatīt pilsētas izdevumus

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Риге открыли "Врата почета"
В Риге открыли  Врата почета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau Ministru kabineta plāni vien par ienākumu nodokļa pārdalīšanu par labu valstij atņems Rīgai 17,4 miljonus eiro nākamgad; Staķis uzdeva visām iestādēm atrast iespēju ietaupīt.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Finanšu ziņā nākamais gads būs liels izaicinājums Rīgai. Paredzēts pārskatīt visus izdevumus, pastāstīja TV3 intervijā jaunais Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Pēc viņa sacītā, esošo budžeta gadu Rīga noslēgs kā plānots, taču nākamais iezīmējas "pavisam citās krāsās".

"Rīga zaudēs aptuveni 17,4 miljonus iedzīvotāju ienākumu nodokļu pārdales, kā arī vēl 19 miljoni ir mīnusā klāt izdevumiem, kas saistīti ar likumdošanu, prioritāriem mērķiem, no kuriem mēs nevaram atteikties.

Nākamgad varētu to visu nosegt no tā, kas palicis no iepriekšējiem periodiem neiztērēts, bet skaidrs, ka mums nāksies iet cauri pilnīgi visām pozīcijām, pilnīgi visiem tēriņiem un meklēt, kādā veidā mēs sedzam šo iztrūkumu," paziņoja Staķis.

Андрей Клементьев - Sputnik Latvija
Nabadzība saglabāsies, nevienlīdzība pieaugs: deputāts vērtē 2021. gada budžeta projektu

Viņš uzdeva visu komiteju, departamentu vadītājiem un frakcijām pārskatīt izdevumus un atrast iespēju ietaupīt. Staķis norādīja, ka tiks izanalizēti dažādi izdevumi, piemēram, būs jāizlemj, vai pilsētai ir nepieciešams objekts "Rīgas vārti", kuru tautā dēvē par "Ļeņina biksēm" un kurš izmaksā 70 000 eiro gadā. Tāpat tiks vērtēta komandējumu nepieciešamība un dažādas citas pozīcijas.

Lielas bažas jaunajam mēram izraisa tas, ka Rīgai nepietiek attīstības projektu, kuri spētu pretendēt uz Eiropas finansējumu.

"Valdība un Eiropa nāk talkā un ir gatava palīdzēt ar finansējumu, bet Rīga, tā teikt, ir atstājusi mums “pustukšu kastīti”, un mums īsti nav šo projektu, ar kuriem mēs varētu iet pie valdības un teikt – lūk, mēs esam gatavi paņemt šos miljonus… Tā kā tas būs viens liels izaicinājums ļoti īsā periodā šādu piedāvājumu radīt," paskaidroja Staķis.

Ziņu lente
0