Rīgas skolas pagaidām neplāno pāriet pie tālmācībām

© Sputnik / Sergey MelkonovДень знаний в Рижской средней школе №88. Первый класс
День знаний в Рижской средней школе №88. Первый класс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairums Rīgas skolu strādā pēc klātienes mācību modeļa un atteiksies no tā tikai ārkārtējās situācijas režīma gadījumā

RĪGA, 30. septembris – Sputnik. Rīgas pašvaldības skolas neplāno mainīt mācību modeli, vēsta BB.lv.

Pašlaik ir zināms par 19 mācību iestādēm Latvijā, kuras ir skāris Covid-19, tostarp 11 skolām, pieciem bērnudārziem un divām augstskolām.

Šonedēļ izglītības un zinātnes ministrs Ilga Šuplinska ieteica valsts lielākajām skolām, tostarp Rīgā, pāriet pie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātā B mācību modeļa – daļējām tālmācībām vecāko klašu skolēniem.

Илга Шуплинска - Sputnik Latvija
Šuplinska aicina skolas atgriezties pie tālmācībām

Taču Rīgā neplāno ieklausīties ministres padomā.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā paziņoja, ka patlaban klātienē (pēc A modeļa) strādā 56 Rīgas skolas, pēc A un B modeļa (klātienē un daļēji tālmācībās) – 33 skolas, savukārt pēc B modeļa (daļēji tālmācībās) – 19 skolas.

Gadījumā, ja Latvijā atkal tiks ieviests ārkārtējās situācijas režīms Covid-19 pandēmijas dēļ, skolas pārkārtos savu mācību procesu, taču pagaidām tas nenotikšot.

Iepriekš Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga atzīmēja, ka skolu atgriešanās pie daļēji attālināta mācību režīma "notiks uz skolotāju rēķina" – viņu darba slodze pieaugs, taču alga, pēc būtības, nē.

Septembra vidū valdība nolēma piešķirt IZM 4 miljonus eiro portatīvo datoru iegādei skolām, jo iepriekš noskaidrojās, ka ne visiem skolēniem mājās ir iekārtas, kas nepieciešamas tālmācību organizēšanai.

Ziņu lente
0