KF Rūpniecības un tirdzniecības ministrija plāno likvidēt pārstāvniecību Lietuvā

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вильнюс
Города мира. Вильнюс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tirdzniecības pārstāvniecības parasti tiek slēgtas sliktu darba rezultātu dēļ, taču Lietuvas gadījumā situācija ir citāda, uzskata eksperts.

RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrija ierosinājusi likvidēt tirdzniecības pārstāvniecības Ukrainā un Lietuvā, vēsta RIA Novosti.

Министр промышленности и торговли РФ Денис Мантуров на международной выставке коммерческого автотранспорта Comtrans 2019 в Москве - Sputnik Latvija
Krievija aptur tirdzniecības pārstāvniecību darbu Baltijā

Pie tam ārvalstu sarakstu, kurās izveidotas tirdzniecības pārstāvniecības, papildinās Saūda Arābija – valdība jau augustā devusi rīkojumu atvērt attiecīgo struktūru Rijādā.

Tirdzniecības pārstāvniecības parasti tiek slēgtas sliktu darba rezultātu dēļ, taču Lietuvas gadījumā situācija ir citāda, sarunā ar Sputnik Latvija norādīja Krievijas Zinātņu akadēmijas Eiropas institūta Ekonomisko pētījumu nodaļas vadītājs Anatolijs Bažans.

"Ekonomikas kontekstā tirdzniecības pārstāvniecības ir nepieciešamas, lai paplašinātu tirdzniecību un sniegtu atbalstu biznesam kontaktu veidošanā. To likvidācija parasti notiek, kad šī darbība nenoved pie vērā ņemamiem pozitīviem rezultātiem. Ar Lietuvu un Ukrainu tamlīdzīgu problēmu nav, un, tā kā šo valstu attieksme pret Krieviju, maigi izsakoties, nav gluži adekvāta, - tas saistīts ar to naidīgo politiku," paskaidroja Bažans.

Krievijas tirdzniecības pārstāvniecība Lietuvā bija pēdējā pilnvērtīgā pārstāvniecība Baltijas valstīs. Februārī Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs informēja, ka tiek organizācijas darbība tiek apturēta, paskaidrojot, ka Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tās atbalsts nav vajadzīgs. Šobrīd Krievijas tirdzniecības pārstāvniecības strādā 58 valstīs.

Ziņu lente
0