Krievija aptur tirdzniecības pārstāvniecību darbu Baltijā

© Sputnik / Iliya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasМинистр промышленности и торговли РФ Денис Мантуров на международной выставке коммерческого автотранспорта Comtrans 2019 в Москве
Министр промышленности и торговли РФ Денис Мантуров на международной выставке коммерческого автотранспорта Comtrans 2019 в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija aptur tirdzniecības pārstāvniecību darbu Baltijā un ASV, taču aktivizē Krievijas eksportētāju atbalstu Meksikā un Saūda Arābijā.

RĪGA, 25. februāris – Sputnik. Rūpniecības un tirdzniecības ministrija aptur Krievijas Tirdzniecības pārstāvniecību darbu Savienotajās Valstīs un Baltijā, paziņoja telekanāla NTV ēterā ministrijas vadītājs Deniss Manturovs.

"Piemēram, runājot par Baltijas valstīm, mēs, tieši pretēji, šodien tur apturam darbu. Mēs neslēdzam, jo mums ir valsts, starpvaldību vienošanās, taču mēs apturam darbu tieši tāpēc, lai nebūtu aktīvas darbības imitācijas," sacīja Manturovs.

Viņš paskaidroja, ka patlaban Latvijā, Lietuvā un Igaunijā nav nepieciešams papildu atbalsts no tirdzniecības pārstāvniecību puses, jo "mēs taču saprotam, kā šobrīd tur veidojas gan ekonomika, gan mūsu tirdzniecības un ekonomiskās attiecības".

Analoģiska situācija ir ASV. "ASV tas pats, mēs apturējām darbu," sacīja Manturovs.

Трамп назначил Зеленского новым президентом России - Sputnik Latvija
Donalds Tramps: ASV jāsakārto tirdznieciskās attiecības ar Krieviju

Vairākās valstīs, tieši pretēji, Rūpniecības un tirdzniecības ministrija aktivizē atbalstu Krievijas eksportētājiem, tostarp runa ir par Saūda Arābiju un Meksiku – tur plānots izveidot reģionālās filiāles.

Patlaban pilnvērtīga KF tirdzniecības pārstāvniecība Baltijas valstīs ir tikai Lietuvā. Kopumā dotajā brīdī KF ir 57 tirdzniecības pārstāvniecības ārzemēs (ieskaitot Lietuvu un ASV).

Pērn bijušais Krievijas vēstniecības Latvijā tirdzniecības padomnieka aparāta vadītājs Jevgēņijs Tihonovs paziņoja, ka KF valdības lēmums par tirdzniecības pārstāvniecību slēgšanu ārzemēs bija gaidāms un nav nekāda sensācija. Tas ir saistīts tostarp ar saimnieciskām prasībām. Slēgtās tirdzniecības pārstāvniecības pārveidos par vēstniecību ekonomiskajām nodaļām.

Ziņu lente
0