Navaļnijs atmodināts no komas

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasАкции в поддержку А. Навального
Акции в поддержку А. Навального  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Berlīnes klīnikas Charite pārstāvji informēja, ka Krievijas blogera Alekseja Navaļnija veselības stāvoklis ir uzlabojies.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Aleksejs Navaļnijs atmodināts no medicīniskās komas, kurā viņš atradās 19 dienas. Atslēgts mākslīgās plaušu ventilācijas aparāts, informēja Berlīnes klīnika Charite.

"Stāvoklis (..) uzlabojies. (..) Viņš reaģē uz verbāliem kairinātājiem. Pagaidām būtu pāragri novērtēt viņa smagās saindēšanās potenciālās ilgtermiņa sekas," relīzi citēja RIA Novosti.

Рассмотрение административного дела в отношении Алексея Навального в Симоновском суде - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kopā ar Navaļniju Vācija saņēmusi "netīro bumbu": zaudējumi būs milzīgi

Krievijas Korupcijas apkarošanas fonda dibinātājs Aleksejs Navaļnijs tika hospitalizēts 20. augustā Omskā, kad viņam kļuva slikti lidmašīnā. Pēc izmeklēšanas mediķi diagnosticēja vielmaiņu traucējumu, kura rezultātā strauji krities cukura līmenis asinīs. Pagaidām nav zināms, kāds bijis tā iemesls, taču nekādas indes pacienta urīnā un asinīs netika atrastas pēc analīzēm trijās neatkarīgās laboratorijās.

Vēlāk Navaļnijs tika pārvests uz Vāciju. Aizvadītajā nedēļā Vācijas valdība paziņoja, ka Krievijas valstspiederīgais saindēts ar vielu no kaujas vielu grupas "Novičok".

Alekseja Navaļnija atmodināšanu no komas komentēja zinātnieks, "Novičok" izstrādātājs.

Atgūšanās pēc komas nepārprotami liecina, ka pret Navaļniju nav izmantots "Novičok", paziņoja zinātnieks Leonīds Rinks, viens no kaujas vielu "Novičok" izstrādātājiem.

"Es izslēdzu viņa saindēšanas iespēju, jo nav simptomu. Pat ja būtu izmantota koncentrācija, kas 400 reizes mazāka par nāvējošo devu, viņš būtu atmodies no komas, taču mioze (acs zīlītes sarukšana – red.) tik un tā būtu redzama. Šeit tādu simptomu nebija," konstatēja zinātnieks.

Viņš atgādināja, ka "Novičok" tika izmantots ar mērķi aizvietot kodolieročus cīņas laukā, tam raksturīga simtprocentīga letalitāte.

"Tātad tas nav "Novičok"," secināja Leonīds Rinks.

Ziņu lente
0