Mediji: ES atpaliek no ASV un Lielbritānijas Covid-19 vakcīnas sacensībās

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Европейского союза
Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laikā, kad ASV varasiestādēm izdevies vienoties par aptuveni 800 preparāta dozu iegādi, Brisele pagaidām parakstījusi līgumu tikai par 300 miljonu dozu.

RĪGA, 7. septembris – Sputnik. Vācija un citas ES valstis būtiski atpaliek no ASV un Lielbritānijas sacensībās par to, lai nodrošinātu savus iedzīvotājus ar pietiekamu vakcīnas apjomu pret jauno koronavīrusa infekciju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Welt am Sonntag.

Izdevums atzīmēja, ka Savienotās Valstis jau iepriekš vienojušās par aptuveni 800 miljonu vakcīnas devu iegādi no sešiem dažādiem ražotājiem. Turklāt, pēc avīzes datiem, vēlāk ASV varētu iegādāties vēl 1,4 miljardus vakcīnas devu. Savukārt Lielbritānija parakstījusi līgumus par 340 miljonu vakcīnas devu iegādi no sešiem ražotājiem.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
The Lancet publicēja Krievijas vakcīnas pret Covid-19 pētījumu rezultātus

Vienlaikus Eiropas Komisija vienojusies tikai par 300 miljoniem vakcīnas devu ar farmaceitisko kompāniju AstraZeneca ar iespēju iegādāties vēl 100 miljonus devu saviem 446 miljoniem savu dalībvalstu iedzīvotāju.

Atbildot uz vācu izdevuma jautājumu, EK informēja, ka jau noslēgts līgums ar AstraZeneca un turpinās darbs "visos virzienos" ar mērķi panākt vienošanos arī ar citām kompānijām.

Tātad, pēc izdevuma vērtējuma, "Vācija un ES riskē atpalikt" no ASV un Lielbritānijas.

11. martā Pasaules veselības organizācija izsludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. Saskaņā ar PVO jaunākajiem datiem, pasaulē fiksēti aptuveni 26,4 miljoni infekcijas gadījumu, miruši vairāk nekā 871 tūkst. cilvēku.

Ziņu lente
0