Lācēni Valkas apkaimē atkal kļuvuši par sociālo tīklu zvaigznēm

© Sputnik / Саид Царнаев / Pāriet pie mediju bankasБурые медвежата
Бурые медвежата - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Abi lācēni, kas jau gadījušies acīs sēņotājiem Valkas novadā, nesen atkal manīti mežā. Speciālisti atgādina: lai cik mazi un mīlīgi izskatītos lācēni, jāpatur prātā, ka tie tomēr ir plēsēji.

RĪGA, 7. septembris - Sputnik. Valkas novadā atkal pamanīti ķepaiņi. Astra Kalve savā lapā Facebook publicēja foto un video atskaiti par tikšanos. Kadros redzams, kā lācēni meklē zālē ogas, neveikli rāpjas kokā un rotaļājas.

Sieviete pastāstīja, ka daudz laika pavada mežā, ogo un sēņo, taču tāda tikšanās gadījusies pirmo reizi. Vispirms, Kalve atcerējās, gribējies ātrāk tikt lidz mašīnai un paslēpties. Viņa gājusi uz automašīnas pusi, bet lācēni devušies pakaļ un apstājušies tikai 20-30 metru attālumā no transporta līdzekļa.

Lācēni mielojušies ar mellenēm un rotaļājušies. Sieviete viņus novērojusi pusstundu, līdz dzīvnieki devušies prom, raksta Lsm.lv.

Сбор грибов - Sputnik Latvija
Latvijas mežos jau dzīvo līdz 70 lāči, taču sēņotāji bez bailēm dodas "klusajās medībās"

Kalve atzīmēja, ka labi zina, kā mežā izturēties, tiekoties ar savvaļas dzīvniekiem. Laiku pa laikam ieteicams raidīt skaļas skaņas, lai dzīvnieki saprastu, ka cilvēks tuvojas, un paspētu noslēpties. Ja tomēr dzīvnieks ir pamanīts, jāsaglabā miers – straujas kustības var izprovocēt agresiju. Taču bēgt arī nevajag – dzīvnieks var mesties pakaļ.

Iepriekš jau publicēti vairāku aculiecinieku stāsti par tikšanos ar lācēniem Valkas apkaimē. Toreiz sēņotāji stāstīja, ka lācēni nenieka nav izbijušies un uz skaļiem trokšņiem nav reaģējuši.

Dabas aizsardzības pārvalde informēja, ka patlaban Latvijas mežos mīt līdz 70 lāči.

Ziņu lente
0