Miljonus valstij un nevienas kapeikas biznesam: viesnīcai Hotel Roma ir pienācis gals

© Sputnik / Sergey MelkonovГостиница Hotel Roma
Гостиница Hotel Roma - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dusmas un vilšanās: Hotel Roma vadītāja Linda Mūrniece informēja, ka viņas viesnīca vairs neatjaunos darbu, darbinieki ir izsūtījuši simtiem CV, bet darba vienkārši nav.

RĪGA, 5. septembris - Sputnik. Bijušā Latvijas iekšlietu ministre, viesnīcas Hotel Roma vadītāja Linda Mūrniece sarunā ar Preses klubs pastāstīja par savas viesnīcas likteni, ziņo BВ.lv.

Mūrniece paziņoja, ka viesnīca, kas atrodas Vecrīgā Kaļķu ielā, "ir beigusies, un tā neatsāks darbību". Iespējams, tā tiks pārdota.

Viesnīcas vadītāja uzsvēra, ka viņa ir pamatīgi vīlusies un dusmīga. Jo septiņos šī biznesa pastāvēšanas gados viņa ir samaksājusi 3,5 miljonus nodokļos valstij, taču atbildē nesaņēma nekādu palīdzību kritiskajā situācijā, kad Latvija saskārās ar Covid-19 pandēmiju.

Торговый центр Spice - Sputnik Latvija
Kārtējais krīzes upuris: Rīgā veikals ir spiests slēgties ciet

2020. gada aprīlī kļuva zināms, ka Latvijas Valsts ieņēmumu dienests ir atteicies piešķirt "Hotel Roma" darbiniekiem pabalstus par dīkstāvi. Mūrniece bija spiesta visus atlaist.

Tagad cilvēki saņem finansiālu atbalstu bezdarbnieka pabalsta veidā un cenšas atrast sev jaunu darbu. Bet, kā atzīmēja Mūrniece, ar vakancēm viesmīlības biznesā pašlaik klājas visai slikti. Nav darba.

Mūrniece arī piebilda, ka bijušie "Hotel Roma" darbinieki izsūtījuši simtiem CV, bet pagaidām nesekmīgi.

Atgādinām, ka jau 27. februārī Mūrniece sūdzējās, ka koronavīruss sāka ietekmēt viesnīcas darbu - kad tūristu grupa atteicās no rezervētiem numuriem viesnīcā inficēšanās gadījumu dēļ kaimiņu Igaunijā.

Pēc tam viesnīca Hotel Roma paziņoja, ka praktiski kļuvusi par bankrotu, tad devās uz bezprecedenta soli, piedāvājot ceļotājiem vai viņu ģimenēm pašizolēties viesnīcas numuros, maksājot par to tādu cenu, kādu viņi paši noteiks.

Izrādījās, ka tas viesnīcai arī nelīdzēja.

Ziņu lente
0