Latvieši palika, bet naudu neatgriezīs: Covid-19 tests cilvēkiem nogrieza ceļu uz Latviju

CC0 / pxhere / Багаж
Багаж - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nosūtot bērnu strādāt vasarā uz Nīderlandi, vecāki negaidīja, ka viņam ar grūtībām izdosies atgriezties mājās "aviolīniju neprāta dēļ".

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Latvijas iedzīvotājs Aleksejs A. uzrakstīja Grani.lv pamācošu stāstu-brīdinājumu no paša pieredzes. Aleksejs atzīmēja, ka kādam viņa stāsts var kļūt par derīgu mācību un "norobežot cilvēkus no aviolīniju neprāta".

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Latvija atļāva lidojumus uz dažām valstīm no "sarkanā saraksta"

Stāsts sākās ar to, ka Alekseja bērns brīvlaikā nolēma aizbraukt uz Nīderlandi vasaras darbos. Kad pienāca laiks atgriezties mājās, 10 dienas pirms izlidošanas, tika nopirkta biļete līdz Rīgai 1. septembrī. Aviokompānijas nosaukumu Aleksejs nenorāda.

Taču 48 stundas pirms izlidošanas atnāca vēstule, kurā tika paziņots par reisa uz Rīgu atcelšanu. Biļeti piedāvāja samainīt uz reisu līdz Viļņai vai Kauņai. Tika pieņemts lēmums paņemt biļeti līdz Viļņai.

Tālāk viss, varētu likties, bija kārtībā. četrdesmit astoņas stundas pirms izlidošanas, kā pienākas, tika veikta reģistrācija lidojumam. Bez visādām problēmām tika piereģistrēta un nodota arī bagāža.

Taču pirms pašas iekāpšanas noskaidrojās, ka, lai iekāptu lidmašīnā un aizlidotu uz Lietuvu, jāuzrāda Covid-19 testa rezultāti. Protams, nekāda testa uz rokām nebija, jo par tā nepieciešamību neviens nebrīdināja.

Turklāt Aleksejs norāda, ka nekādu paziņojumu par obligātu koronavīrusa testu e-pastā netika saņemts, nekas netika teikts aviokompānijas lietotnē, un pat Lietuvas oficiālajā mājaslapā – ne vārda.

Таллиннский аэропорт. - Sputnik Latvija
Eirodeputāts: izņemot Igauniju un Latviju, neviens neatceļ avioreisus

Iespējas iziet ātro testu lidostā nebija. Tādēļ latviešiem, kuri ieradās uz reisu un kuru bija vairāki cilvēki, nācās doties savā ceļā atpakaļ. Lietuvieši, kā norādīja Aleksejs, veiksmīgi aizlidoja kopā ar latviešu bagāžu, kura jau tika iekrauta lidmašīnā.

Aleksejs ir īpaši sašutis par šo atgadījumu, ņemot vērā to, ka pēc tiešā reisa atcelšanu uz Rīgu viņa ģimene vairākas reizes zvanīja uz oficiālajiem Covid-19 tālruņiem un precizēja jautājumu par testa nepieciešamību.

Taču tālāk sākās cita problēma – kā atgriezt bērnu mājās, Latvijā. Aleksejs raksta, ka kamēr viņš noskaidroja šo jautājumu, viņu pārvirzīja pie konsulāta konsultantiem un citām atbildīgajām personām. Taču visur viņš dzirdēja atbildi, ka tā jau ir tikai viņa problēma un risinājumu nāksies meklēt patstāvīgi, jo repatriācijas reisu vairs nav.

"Un neviena atbildīgā persona nepateica, ka ir jāiziet Covid-19 tests. Tā lūk strādā mūsu atbildīgās personas. Visiem viss vienalga. Un aviokompānijai, laikam, arī. Nauda taču samaksāta. Un atgriezt to viņi negrasās, jo tā nav viņu problēma," pabeidz savu stāstu Aleksejs.
Ziņu lente
0