Lai runā arī krieviski: rīdzinieki neuzskata, ka Latvijā jāaģitē tikai latviešu valodā

© Sputnik / Sergey MelkonovВыборы в Рижскую думу 2020.
Выборы в Рижскую думу 2020. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr Nacionālā apvienība spītīgi spiež uz to, ka priekšvēlēšanu aģitācija Latvijā jāveic tikai un vienīgi latviešu valodā, Rīgas iedzīvotāji pauž citādu viedokli.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Kā liecina LSM pirms Rīgas domes vēlēšanām pasūtītā SKDS centra aptauja, vairums Rīgas iedzīvotāju neiebilst pret to, lai priekšvēlēšanu aģitācija notiek krievu, nevis tikai latviešu valodā, vēsta Rus.lsm.lv.

Aptauja tika veikta no 24. līdz 28. jūlijam starp 1008 rīdziniekiem, kuri sasniedza vēlēšanu vecumu.

Предвыборный плакат Олега Бурова и Аллы Штолцере (Честь служить Риге) - Sputnik Latvija
Saeima nobalsoja par priekšvēlēšanu aģitāciju tikai latviešu valodā

Vairāk nekā puse aptaujāto – 68% – atbildēja, ka neiebilst pret to, ka politiskais spēks, kuru viņi atbalsta, uzrunā vēlētājus krievu valodā. Par "pilnībā pieņemamu" šādu komunikācija formātu nosauca 44,9% respondentu. "Drīzāk pieņemamu" – 23,3% aptaujāto.

Tikai 14,4% rīdzinieku nosauca komunikāciju ar vēlētāju krievu valodā par "pilnībā nepieņemamu". Vienkārši "nepieņemamu" – 28% aptaujāto. Un 13,4% - "drīzāk nepieņemamu".

Atgādināsim, ka ceturtdien, 3. septembrī, Saeima izskatīja Nacionālās apvienības iniciatīvu par priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegšanu krievu valodā Latvijā un atbalstīja to. Lai bloķētu likumprojekta iesniegšanu komisijai, nepietika vien dažas balsis – 47 deputāti nobalsoja par, 43 – pret.

Taču vērts atzīmēt, ka likumprojekta izskatīšana ir pašā ceļa sākumā, priekšā vēl ir trīs lasījumi.

Ziņu lente
0