Opozīcijas līderis Melnkalnē uzskata, ka sankcijas pret Krieviju ir kļūda

© Sputnik / Варвара Гертье / Pāriet pie mediju bankasСтраны мира. Черногория
Страны мира. Черногория - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Melnkalnes parlamenta lielākās opozīcijas koalīcijas līderis norādīja, ka Krievija ir pelnījusi labākas attiecības ar Melnkalni, ņemot vērā vēsturiskās saiknes un ieguldījumu valsts ekonomikā.

RĪGA, 1. septembris — Sputnik. Melnkalnes lēmums atbalstīt Rietumu sankcijas pret Krieviju bija kļūdains, sarunā ar RIA Novosti paziņoja parlamenta lielākās opozīcijas koalīcijas līderis pēc vēlēšanām un līguma ar citiem spēkiem par vairākuma izveidi parlamentā.

"Mēs esam maza valsts un globālā līmenī mums nevar būt nekādas ietekmes, lai kā mēs to gribētu. Zināms: cits pļauj, cits ūdeni nes (serbu sakāmvārds – red.), tāpēc ir nepieņemami, ka tik maza valsts ir kļuvusi pirmā, kas ievieš sankcijas pret Krievijas Federāciju," paziņoja politiķis.

Viņš atgādināja, ka sankcijas novedušas pie ekonomiskiem zaudējumiem.

"Atgādināšu tikai to, ka mēs eksportējām vīnu Plantaze un starp tūristiem dominēja viesi no Serbijas, Bosnijas un Hercegovinas un Krievijas," akcentēja Krivokapičs.

Iepriekš intervijā RIA Novosti viņš konstatēja, ka lēmums slēgt Melnkalnes robežas uz vairākiem mēnešiem Covid-19 dēļ Krievijas, Serbijas, Bosnijas un Hercegovinas pilsoņiem, kuri vienmēr veidojuši lielāko daļu atpūtnieku valstī, bija nepārdomāts solis.

Эктропоезд АО Pasažieru vilciens  на Рижском железнодорожном вокзале - Sputnik Latvija
Pret Krieviju vērstās sankcijas apstādina vilcienus Latvijā

Tāpat Melnkalnes parlamenta lielākās opozīcijas koalīcijas līderis norādīja, ka Krievija ir pelnījusi labākas attiecības ar Melnkalni, ņemot vērā vēsturiskās saiknes un ieguldījumu valsts ekonomikā.

Vēlēšanas Melnkalnē notika 30. augustā. Provizoriskie dati liecina, ka pirmo reizi vairāk nekā 30 gadu laikā par opozīciju nobalsojis lielāks skaits vēlētāju, nekā par valdošo prezidenta Milo Džukanoviča Demokrātisko sociālistu partiju. Pirmdien vēlēšanu leģitimitāti un rezultātus atzina novērotāji – NVO, EDSO misija, ASV un Lielbritānijas vēstniecības. Lielākās koalīcijas "Par Melnkalnes nākotni" līderi - Zdravko Krivokapičs, opozīcijas kustības URA vadītājs Dritans Abazovičs un "Demokrātu" līderis Alekss Bečičs tikšanās laikā saskaņoja sadarbības principus un pamatus, uz kuriem tiks veidota Melnkalnes nākamā valdība un īstenota pilsoņu griba".

Ziņu lente
0