Ēra beigusies: Kuzja vairs neatgriezīsies Rīgas domē

© Sputnik / Sergey MelkonovКот Кузя в Рижской думе
Кот Кузя в Рижской думе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kuzja vēl varētu apmeklēt kādu preses konferenci domē, tomēr viņa "politiskā karjera" ir beigusies, un runcis devies pelnītā atpūtā.

RĪGA, 1. septembris — Sputnik. Kaķis Kuzja vairs neatgriezīsies Rīgas domes ēkā, pastāstīja partijas "Saskaņa" jaunās domes frakcijas priekšsēdētāja Anna Vladova, vēsta Tvnet.

Pirms gada Vladova uzņēmās rūpes par domes kaķiem. Tagad viņa atklāja, ka Kuzja dzīvo pie viņas, kopā ar diviem citiem kaķiem un jaunajā vietā iejuties labi.

Viņa pieļāva, ka reiz varētu atvest Kuzju uz kādu preses konferenci domē, taču pēc tam viņš atkal atgriezīsies mājās.

"Epopeja pašvaldībā viņam ir beigusies," teica Vladova.

Kuzja un Muris apmetās domē 2011. gadā, kad viņus no dzīvnieku patversmes paņēma Nils Ušakovs un izmitināja savā kabinetā. Gadu gaitā kaķi piedalījās vairākās Rīgas reklāmas kampaņās, tikās ar galvaspilsētas viesiem mēra kabinetā un kļuva ļoti populāri – Muzeju naktī visi, kas vēlējās ar kaķiem aprunāties, stājās rindās.

Visiem mēra posteņa kandidātiem žurnālisti nemainīgi apjautājās, kāds liktenis gaida Kuzju un Muri. Galu galā kaķi tomēr bija spiesti pamest mēra kabinetu – jaunajam pilsētas galvam Oļegam Burovam bija alerģiska reakcija uz kaķiem.

Vispirms Kuzja un Muris pārvācās uz Vladovas kabinetu, bet pēc kārtējām izmaiņām domē – uz Ušakova ofisu Rīgā. Šī gada maijā Muris aizgāja viņsaulē nieru mazspējas dēļ, bet Kuzja pārvācās pie Vladovas.

Pagaidām nav zināms, kas būs jaunais galvaspilsētas mērs un vai viņš izmitinās domē jaunus kaķus.

Ziņu lente
0