"Man vispār pret viņiem ir alerģija": Oļegs Burovs stāsta par Kuzjas un Mura likteni

© Foto : Facebook/Рижские КотыОфициальные рижские коты - Кузя и Мурис
Официальные рижские коты - Кузя и Мурис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome nav tā vieta, kur būtu jādzīvo kaķiem, pārliecināts iespējamais Rīgas mēra amata kandidāts Oļegs Burovs.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. Intervijā izdevumam "Argumenti Ņedeļi" visiespējamākais Latvijas galvaspilsētas mēra posteņa kandidāts Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") pastāstīja par savu attieksmi pret kaķiem Kuzju un Muri, kuri jau daudzus gadus dzīvo Rīgas domē.

Burovs iedrošina lasītājus, ka neviens negrasās kaķus izdzīt uz ielas – par dzīvniekiem parūpēsies partija "Saskaņa", bet pašam Burovam vispār ir alerģija pret kaķiem.

Taču mēra kandidāts ir pārliecināts, ka Rātsnams nav piemērotāka vieta kaķiem.

"Piekrītiet, ka te cilvēki strādā, veic pārrunas, risina problēmas… Un ir visnotaļ dīvaini, ka nopietnu sarunu laikā pa galdu staigā dzīvnieki," paziņoja Burovs.

Kaķi paliek

Interesanti, ka pirms savas aizbraukšanas uz Briseli bijušais Rīgas mērs, esošais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs iedrošināja rīdziniekus, ka kaķi paliks savā postenī Daiņa Turlā aizbildniecībā, kurš īsā laika posmā aizstāja Ušakovu galvaspilsētas domes priekšsēdētāja amatā.

Kaķis Alošs - Sputnik Latvija
Foto
Kaķa slava: mūsdienu slavenākie kaķi

"Kuzja un Muris paliek," uzrakstīja viņš savā Facebook lapā, publicējot fotogrāfiju ar abiem kaķiem.

Jautājums par to, kas tad notiks ar kaķiem pēc Ušakova aiziešanas, rūp žurnālistiem jau ne pirmo reizi. Pirms diviem gadiem par to jautāja Rīgas mēra amata kandidātam Armandam Krauzem (ZZS).

"Ja kļūšu par mēru, protams, novietošu stropu uz balkona. Kaķi lai paliek, viņi man arī patīk. Man šķiet, bites arī visiem patīk. Piemēram, uz domes jumta Kopenhāgenā un parlamenta ēkā Parīzē stāv strops. Pilsētas biškopības virziens aktīvi attīstās arī Rīgā. Kāds tur suņus, cits — bites," pastāstīja Krauze žurnālistiem.

Kas nemīl kaķīšus

Taču domes kaķi ne visiem bija vienlīdz mīļi. Domes opozīcijas frakciju deputāti vairākkārt ieteica savam lielākajam pretiniekam Ušakovam veltīt vairāk laika tiešajiem pienākumiem, un vazāties ar kaķīšiem ārpus darba laika.

Коты Рижской думы - Sputnik Latvija
Pūkains PR, jeb gājiens ar runci

Austrumeiropas Politikas pētījumu centra direktors Andris Kudors reiz pauda neapmierinātību, ka Kuzja, pēc savu saimnieku gribas, "runā" krieviski.

"Vietējais politologs, Centre for East European Studies direktors Andris Kudors ir neapmierināts, ka kaķis Kuzja runā krieviski. Vēlreiz atkārtošu – politologs. Centra direktors. Nav apmierināts ar kaķi Kuzju. Tas ir finišs," pazobojās atbildes kārtā mērs.

Melnbaltais Muris un strīpainais Kuzja parādījās Rīgas domē 2011. gadā – Nils Ušakovs atrada viņus dzīvnieku patversmē "Ulubele".

Kaķi aktīvi strādāja pilsētas labā – viņi veica Rīgas reklāmas kampaņas un fotografējas ar Rātsnama viesiem. Ikgadējās Muzeju nakts laikā tūkstošiem pilsētnieku un galvaspilsētas viesu stājās rindā, lai paglaudītu Kuzju un Muri.

Ziņu lente
0