PVO: Covid-19 ir ietekmējis miljoniem cilvēku psihi

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasСотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG
Сотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Miljoniem cilvēku psihisko veselību uz visas planētas sašūpoja uztraukums un bailes, kā arī ilgstošie ierobežojumi, kas tika ieviesti ar mērķi novērst Covid-19 izplatību.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Pandēmijas laikā visā pasaulē miris jau vairāk nekā 841 tūkstotis cilvēku, taču tās nav visas nepatikšanas, kuras atnesis Covid-19.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss paziņoja par pandēmijas negatīvo ietekmi uz miljoniem cilvēku psihi. Cilvēci pārņēma uztraukums un bailes, vēsta RIA Novosti.

"Covid-19 ietekmējis miljoniem cilvēku psihi tā izraisīto uztraukumu un baiļu dēļ," paziņoja PVO vadītājs.

Turklāt, kā pateica Gebreiesuss, psihiskās veselības atbalsta dienesta darba traucējumi arī negatīvi ietekmējuši cilvēkus. Ierobežojošie pasākumi, kas tika ieviesti ar mērķi novērst Covid-19 izplatību, un, attiecīgi, kontaktu ierobežošana starp cilvēkiem arī nenesa neko labu psihiskajai veselībai.

Девушка в маске - Sputnik Latvija
Otrais vilnis ir spēcīgāks: Krievijas Zinātņu akadēmijā pastāstīja, kad beigsies pandēmija

Turklāt, pēc Gebreiesusa teiktā, aptuveni miljards cilvēku pasaulē cieš no psihiskiem traucējumiem. Tomēr vairumam iedzīvotāju nav pieejama medicīniskā palīdzība.

Iepriekš PVO pastāstīja par aptuveno pandēmijas beigu termiņu pasaulē. Tur uzskata, ka līdz Covid-19 pandēmijas beigām atlicis mazāk, nekā divi gadi. Tiesa, tas ir ar nosacījumu, ka pastāvēs attiecīgas tehnoloģijas, kuras spēs pretoties koronavīrusam.

Arī Krievijas Zinātņu akadēmijā izteica pieņēmumu attiecībā uz pandēmijas beigu termiņu. Maskavas Valsts universitātes Imunoloģijas un molekulārās biomedicīnas centra direktors Mihails Paļcevs paziņoja, ka atgriezties pie normālas dzīves cilvēki spēs jau ap 2021. gada vasaru.

Ziņu lente
0