Viņi ne no kā nebaidās: Valkas rajonā sēņotāji satika divus lācēnus

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasБурые медвежата
Бурые медвежата - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valkas rajona mežā sēņotāju ģimene sastapa divus lācēnus – meža dzīvnieki uzvedās ļoti nepiespiesti, absolūti nebaidoties no tuvumā esošajiem cilvēkiem.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Valkas rajonā (aptuveni 150 kilometru attālumā no Rīgas), kurš daļēji robežojas ar kaimiņu Igauniju, sēņotāji pamanīja divus lācēnus, tiek ziņots slēgtā Facebook grupā "Latvijas sēņotāji".

Pēc kāda grupas locekļa sacītā, sēņotāju ģimene pamanīja lācēnus, kad jau gāja ārā no meža – zvēriņi sēdēja kokos.

"Sākumā māsa nesaprata, ka tie ir lāči. Skatos, saka, ka sēž kaut kāds zvēriņš uz priedes. Līdzinās pandai. Nodomāju, kas tas par jauno zvēriņu pie mums Latvijā parādījies? Un pēc tam uz priedes blakus otru ieraudzīja, nu un pieleca, kas tas pa zvēriņu," skaidro Jeļena.

© Photo FacebookFacebook publikācijas ekrānuzņēmums
Viņi ne no kā nebaidās: Valkas rajonā sēņotāji satika divus lācēnus - Sputnik Latvija
Facebook publikācijas ekrānuzņēmums

Sēņotāji paguva labi saskatīt un pat nofotografēt meža dzīvniekus – lācēni ir aptuveni pusotru metru augsti, pusaudži. Viens melns, otrs, kurš bija mazāks, brūns.

Pēc novērojumiem, lāči ne no kā nebaidījās. Pekaiņu mazuļi skrēja pakaļ sēņotājiem, kamēr viņi neielēca mašīnā, kura, par laimi, bija atstāta ne tik tālu. Pēc tam lācēni apstājās netālu no mašīnas un sāka rotaļāties un ēst mellenes.

"Viņi lāčiem gan taurēja, gan mūziku uz pilna skaļuma ieslēdza, gan bļāva, īsāk sakot, trokšņoja kā vien varēja. Saka, ka viņiem viss vienalga, viņi ne no kā nebaidās," raksta Jeļena.

Бурый медведь в зоопарке Калининграда. - Sputnik Latvija
Tik tuvu Rīgai! Lācis klīst pa mežiem 50 kilometru attālumā no galvaspilsētas

Grupas "Latvijas sēņotāji" sekotāji izturējās pret ziņu par lāčiem ar piesardzību.

"Lāču māte bija tuvumā, tikai viņa ir piesardzīgāka, bet ja izjustu draudus, tad arī mašīna varēja neglābt…" brīdināja visus Sergejs.

"Lāči sēņu vietā! Orģināli, bet bailīgi!" piekrita Jeļena.

Daži pat nolēma, ka laiks pāriet uz veikalu "meža bagātībām".

"Nost ar šo, ēdīšu šampinjonus no RIMI," paziņoja Irina.

Jāsaka, ka tie sēņotāji, kuri sastapa lācēnus, aizgāja no meža ar groziem, kas bija pilni ar gailenēm. Un nākamajā dienā atkal brauca uz mežu, tiesa, citā virzienā, taču atkal dzirdēja meža biezokņos aizdomīgu rēcienu.

Ziņu lente
0