Lietuvas iekļaušana "dzeltenajā sarakstā" palielinās IeM darba slodzi

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр внутренних дел Сандис Гиргенс
Министр внутренних дел Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija nespēs pārbaudīt visus Latvijas iedzīvotājus, kuri atgriezušies no Lietuvas, taču nepieciešamības gadījumā centīsies to paveikt.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens komentēja iespējamo Lietuvas iekļaušanu valstu sarakstā, pēc atgriešanās no kurām ir jāievēro pašizolācijas režīms, vēsta Mixnews.lv.

Latvijas Ministru kabineta noteikumi paredz, ka ja ar koronavīrusu saslimušo skaits kādā no valstīm pārsniedz 16 gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, tad tā nonāk tā saucamajā dzeltenajā valstu sarakstā, pēc atgriešanās no kurām obligāti ir jāievēro pašizolācija.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) atjauno "dzelteno" un "sarkano" sarakstu katru piektdienu. Šonedēļ tajā var iekļūt arī Lietuva, kur šonedēļ jau ir vairāk nekā 14 saslimšanas gadījumu uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Люди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме - Sputnik Latvija
Kariņš pastāstīja par robežu slēgšanu un masku valkāšanu Covid-19 uzliesmojuma Latvijā dēļ

Pēc Ģirģena sacītā, šajā gadījumā slodze uz Valsts policiju un pašvaldību policiju neapšaubāmi pieaugs, jo būs jākontrolē, vai iedzīvotāji ievēro pašizolāciju pēc atgriešanās no Lietuvas. Šajā gadījumā policija, protams, turpinās pildīt savus uzdevumus, taču visus iedzīvotājus nebūs iespējams pārbaudīt, atzina ministrs.

Pēc ministra sacītā, pagaidām vislielākās grūtības ir saistītas ar transportlīdzekļu kontroli uz iekšējām robežām, jeb uz robežām ar Lietuvu un Igauniju, jo šīs robežas nav slēgtas un tur ir brīva cilvēku kustība. Taču viņš uzsvēra, ka jautājums par ES iekšējo robežu slēgšanu pagaidām nav darba dienas kārtībā.

Tāpat ministrs atgādināja, ka IeM kompetencē neietilpst lēmumu pieņemšana par to, vai viena vai otra valsts ir jāiekļauj "dzeltenajā" vai "sarkanajā" sarakstā, un piedāvāja sagaidīt piektdienu.

Ziņu lente
0