Kariņš pastāstīja par robežu slēgšanu un masku valkāšanu Covid-19 uzliesmojuma Latvijā dēļ

© AP Photo / Roberto MonaldoЛюди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме
Люди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējās diennakts laikā Latvijā noticis Covid-19 gadījumu uzliesmojums, Veselības ministrija izstrādā rīcības plānu.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Premjerministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") pastāstīja, ka valdībai būs jāpārdomā turpmākās darbības, jo koronavīrusa vilnis neizbēgami kustās Latvijas virzienā. Par to viņš paziņoja Latvijas Televīzijas raidījuma "Rīta panorāma" intervijā, raksta Lsm.lv.

Pēc premjerministra domām, viens no pasākumiem ir robežu slēgšana, taču tas nenāks par labu ekonomikai. Robežas atstās atvērtas, taču tiks izstrādāts plāns, kā pasargāt Latvijas iedzīvotājus no vīrusa izplatības. Pašlaik pie tā strādā Veselības ministrija, un drīzumā plāns tiks iesniegts apspriešanai.

Ситуация в Барселоне в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
Koronavīruss aiznesis jau vairāk nekā 800 tūkstošus dzīvību

Kariņš uzsvēra, ka Latvija var atgriezties pie obligātas sejas masku lietošanas režīma. Pēc viņa teiktā, tas ir efektīvs pasākums Covid-19 izplatības ierobežošanai.

"Es neredzu, kā mēs varēsim izvairīties no tā, lai plašāk izmantotu sejas maskas publiskās vietas, lai cilvēki, kuri iebrauc mūsu sabiedrībā un var būt slimi, neinficētu citus," sacīja premjers.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka aizritējušajā diennaktī valstī tika reģistrēti 18 jauni Covid-19 gadījumi.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem, 11 no jaunatklātajiem inficētajiem kontaktēja ar citiem saslimušajiem, divi atgriezās no ārzemēm, attiecībā uz trim inficēšanās avots tiek noskaidrots, par atlikušajiem diviem informācija tikai sāk ienākt.

Kopumā epidēmijas laikā Latvijā ir veikti 242 823 Covid-19 izmeklējumi, pozitīvi izrādījās 1360 testi, 1135 cilvēki izveseļojās, 33 nomira.

Ziņu lente
0