Kas runā? Polijas ministrs iegāza Baltkrievijas opozīciju

© REUTERS/Kacper PempelМинистр иностранных дел Польши Яцек Чапутович
Министр иностранных дел Польши Яцек Чапутович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais prezidenta kandidāts, kurš jau aizbēdzis no Baltkrievijas, palielījās, ka apsprieda savas tautas likteni ar Polijas ministru. Tikai ministrs vairs nav ministrs.

Ir viegli solīt, kad no tevis nekas nav atkarīgs. Polijas ĀM vadītājs Jaceks Čaputovičs tikās ar bijušo pretendentu uz Baltkrievijas prezidenta amatu Valēriju Cepkalo un apsprieda ar viņu Varšavas palīdzības plānu Baltkrievijai. Par to pastāstīja pats Cepkalo, atzīmē radio Sputnik autore Marija Smirnova.

Pēc viņa sacītā, viņi parunāja par atbalsta plānu Baltkrievijai no Varšavas puses un finanšu palīdzību.

Likteņa ironijas pēc, tajā pašā dienā Čaputovičs demisionēja.

Президент РФ В. Путин в режиме видеоконференции провел совещание с руководителями субъектов РФ - Sputnik Latvija
Politika
ES Padomes vadītājs apsprieda ar KF prezidentu situāciju Baltkrievijā. Ko pateica Putins

Acīmredzot, pavadīja Cepkalo no sava kabineta, palasīja ziņas no Baltkrievijas un padomāja: nu nē, man būs gana, iešu prom no šejienes.

Saskaņā ar oficiālo versiju, viņš pats nolēma, ka "pēc prezidenta vēlēšanām ir īstais laiks nomainīt Polijas diplomātijas vadītāju".

Vai viņš nodos lietas saistībā ar Baltkrievijas virzienu savam pēctecim, nav skaidrs.

Lai gan, iespējams, Čaputovičs apsprieda ar Cepkalo lietu stāvokli tikai kā privātpersona, jau pēc lēmuma pieņemšanas par demisiju, taču saglabājot to noslēpumā.

Tādā gadījumā, tas ir pat nežēlīgi attiecībā pret bijušo baltkrievu kandidātu, kurš iesēdās peļķē.

Ja viņš zinātu, ka tikās ne ar ministru, bet ar parastu poli, kurš reiz bija ĀM vadītājs, taču šobrīd vairs neko neietekmē, laikam, nesāktu tik ļoti lielīties. Ja šī tikšanās vispār notika.

Tā vai savādāk, Baltkrievijas opozicionāriem izdarīts kārtējais trieciens. Un, kā jau gadās, to izdarīja tuvākais sabiedrotais, uz kuru viņi tik ļoti cerēja.

Ziņu lente
0