Visi jaunie Covid-19 gadījumi Latvijā ir atbraukušajiem – no Īrijas, ASV, Ukrainas

CC0 / pxhere / Багаж
Багаж - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā atklāti trīs jauni Covid-19 gadījumi, visi trīs inficētie atgriezušies no ārzemēm, hospitalizācija nevienam nav bijusi nepieciešama.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī ir veikti 2163 koronavīrusa testi, atklāti trīs jauni inficēšanās gadījumi, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Saskaņā ar SPKC informāciju, visi trīs inficētie atgriezušies no ārzemēm – Īrijas, Ukrainas un ASV.

Kopumā Latvijā epidēmijas laikā ir veikts 230 921 Covid-19 izmeklējums, pozitīvi izrādījās 1326 testi, 1093 cilvēki izveseļojās, 33 nomira.

Pēdējo 24 stundu laikā neviens netika hospitalizēts saistībā ar Covid-19. Ārstēšanos stacionāros turpina četri pacienti, visiem ir vidēji smaga slimības gaita. No slimnīcām pēc ārstēšanās no Covid-19 izrakstīti 199 cilvēki.

Iepriekš Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis paziņoja, ka viens no galvenajiem infekcijas izplatības faktoriem Latvijā ir "imports" no ārzemēm, tādēļ Covid-19 saslimstības ierobežošanas ziņā arvien satraucoša ir cilvēku vēlme doties ārpus Latvijas.

"Es esmu nelaimīgs par to, ka cilvēki arvien vairāk izmanto iespēju doties ārpus Latvijas. Tas man liekas dīvaini un savā ziņā bezatbildīgi, jo arguments, ka esmu jauns un nesaslimšu, ir nepareizs. Jāsaprot, ka šāda rīcība var radīt sekas un tās ietekmēs daudzus faktorus, tāpēc uz šo jautājumu ir jāskatās kompleksi," sacīja eksperts.

В Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса - Sputnik Latvija
Ja Gagarins lidotu kosmosā tagad: Latvija ignorē Krievijas vakcīnu

Vērtējot situāciju Latvijā kopumā, Dumpis atzīmēja, ka Latvijas iedzīvotājiem izdodas sadzīvot ar Covid-19 un vairums ievēro visus noteikumus un ierobežojumus.

"Pēdējā ierobežojošo pasākumu mīkstināšana bijusi vairāk simboliska, jo pārsvarā tika palielināts cilvēku skaits, kas var pulcēties vienā vietā. Tāpēc pieļauju, ka septembrī ar ierobežojumu mīkstināšanu mēs nevirzīsimies tālāk, jo mūsu galvenais uzdevums ir sākt mācību gadu un skolu atvēršana mums būs liels pārbaudījums," sacīja Veselības ministrijas pārstāvis.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāti vairāk nekā 22,3 miljoni inficēšanās gadījumu, miruši vairāk nekā 784 tūkstoši cilvēku un vairāk nekā 15 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0