Ja Gagarins lidotu kosmosā tagad: Latvija ignorē Krievijas vakcīnu

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasВ Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса
В Казани запустили проект по разработке вакцины от коронавируса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spriežot pēc tā, kā Latvijas varasiestādes un mediji reaģē uz ziņu par Krievijas vakcīnas pret Covid-19 reģistrāciju, par Gagarina lidojumu uz kosmosu 2020. gadā Latvijā uzzinātu pēc astoņiem gadiem.

RĪGA, 12. augusts – Sputnik. Ziņas par Krievijas vakcīnas pret Covid-19 reģistrāciju ignorēja gan Latvijas varasiestādes, gan valsts mediji, ar izbrīnu norāda žurnālists Vadims Avva.

Vakar KF prezidents Vladimirs Putins paziņoja par pasaulē pirmās vakcīnas pret koronavīrusu reģistrāciju Krievijā, kuru izstrādāja Gamaleja vārdā nosauktais Nacionālais Epidemioloģijas un mikrobioloģijas pētniecības centrs. Civilajā apritē vakcīna nonāks 2021. gada 1. janvārī.

Вакцинация от кори, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rietumi pārdzīvo par "Putina izmēģinājuma jūrascūciņām"

Pie tam, kā atzīmēja Vadims Avva, Latvijas mediji šo notikumu ignorēja: viņus pārsvarā interesēja protesti Baltkrievijā un iespēja, ka masveida pasākumus Latvijā varētu apmeklēt vairāk cilvēku.

Citiem vārdiem sakot, iespēja uzvarēt galveno 2020. gada sērgu medijus neieinteresēja, ar izbrīnu atzīmēja Avva.

"Jo Covid-19 dēļ taču sabruka pasaules IKP un tika slēgtas robežas. Bankrotēja uzņēmumi, uz ielas izrādījās miljoniem cilvēku. Pat inovatīvajai un spēcīgajai Latvijai neklājās saldi. Finanšu ministrija uzskata, ka gada beigās valsts budžets izrādīsies deficītā par miljardu. Covid-19 dēļ taču mēs iedevām airBaltic 250 miljonus eiro, bet vācieši savai Lufthansa 9 jardus.

Covid-19 dēļ mums ne tikai "nosprāga" tūrisms, novārga restorāni, stipri raudāja Laima, vismaz uz gadu aizmirstot par "Rendezvous".

Tika atliktas plānveida operācija, iepirktas medicīniskās sejas maskas par kokaīna cenām par gramu. Vai mazums kas. Jūs ziniet labāk par mani. Bet galvenais – līdz šai dienai pasaulē nomira 737 000 cilvēku!!!" uzrakstīja viņš savā Facebook lapā.

Георгий Викулов - Sputnik Latvija
Infektologs: vakcīna pret koronavīrusu var izveidot imunitāti uz diviem gadiem

Taču, pēc viņa sacītā, ne vien mediji, bet arī Latvijas varasiestādes izlikās, ka vakcīnas, kura var glābt ekonomiku un miljardiem cilvēku dzīvības, neeksistē. Tās varēja uzsākt steidzamas konsultācijas par to, lai sniegtu jaunajai vakcīnai vispārēja labuma statusu un pēc iespējas drīzāk padarīt to vispārpieejamu vai arī sākt preparāta izmēģinājumus Eiropā, taču nekas no tā netika izdarīts.

"Ziniet, es domāju, ja Gagarins aizlidotu uz kosmosu šodien, 2020. gadā, mēs ar jums par to uzzinātu pēc gadiem astoņiem, 2028. Jo tieši tik daudz gadu šķir pirmā kosmonauta lidojumu no sliktas un nepareizas valsts un amerikāņu Ārmstronga un Oldrina izsēdināšanos uz Mēness: 1961. gada 12 aprīli un 1969. gada 20. jūliju," ar rūgtuma izjūtu raksta Avva.

Tikmēr Krievijas Tiešo investīciju fonda vadītājs Kirills Dmitrijevs paziņoja, ka Krievija apspriež Krievijas vakcīnas pret koronavīrusu ražošanu Brazīlijas un Indijas teritorijā.

Ziņu lente
0