Jurkāns paskaidroja, kāpēc Lukašenko ir izdevīgs Latvijai un visiem Rietumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovЯнис Юрканс
Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aleksandrs Lukašenko ir izcīnījis uzvaru vēlēšanās, un tā nav Latvijas darīšana, ar kādu balsu skaitu. Rīgai jāvērtē, kā izmantot situāciju savā labā – Lukašenko tai bija pozitīvais varonis, norādīja Latvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns.

RĪGA, 14. augusts – Sputnik. Eiropas Padomes šīsdienas sēdē (ārlietu ministru līmenī) Latvija atbalstīs sankciju ieviešanu pret vairākām Baltkrievijas Republikas amatpersonām, informēja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Latvijai - ES dalībvalstij – ir jāseko Briseles principiem un publicētajiem tekstiem, nevis jāskrien pa priekšu lokomotīvei, intervijā Sputnik Latvija norādīja valsts bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns, komentējot Rinkēviča paziņojumu.

Глава МИД Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Baltijas valstu ĀM vadītāji aicina Baltkrieviju uzsākt dialogu ar opozīciju

Jurkāns atzīmēja, ka politiķi, protams, nāks klajā ar nodeldētām frāzēm, aicinot novērst vardarbību, atlaist demonstrantus, tāpat kā protestu laikā ASV, Francijā un citās valstīs. Globalizācijas laikmetā būtu nepareizi pavisam palikt malā, tomēr Latvijai pašreizējā politiskajā stāvoklī jāmeklē sava interese.

"Latvijai jāsaprot, kāda loma mūsu ārpolitikā ir Baltkrievijai. Amerikāņi tur atkal atvēruši vēstniecību, Rinkēvičs janvārī apmeklēja, aicināja Lukašenko uz Rīgu. Kas tad ir mainījies? Lukašenko ir uzvarējis, un nav mūsu darīšana, ar kādu procentu. Mēs tur neko nevaram pierādīt, ir kaut kādi pieņēmumi, tomēr tā nav mūsu darīšana. Mums jāskatās, kā izmantot polisko situāciju mūsu labā. Lukašenko pēdējā laikā Latvijai bija pozitīvais varonis – viņš saglabāja Baltkrievijas valstiskumu. Tas mums der? Der. Tas der visiem Rietumiem," konstatēja Jurkāns.

Pēc prezidenta vēlēšanām Baltkrievijā, kas aizritēja 9. augustā, turpinās protestētāju sadursmes ar likumsargiem. IeM dati liecina, ka aizturēti vairāk nekā 6000 cilvēki, vairāk nekā 250 nogādāti veselīas aprūpes iestādēs ar dažādas smaguma pakāpes traumām, divi cilvēki gājuši bojā.

Юрканс объяснил, почему Лукашенко как президент выгоден для Латвии и всего Запада
Ziņu lente
0