Politika

Priekšvēlēšanu aģitācijai atvēlēts jau miljons: kādas partijas iztērējušas lielākas summas

© Sputnik / Sergey MelkonovТабличка на здании Рижской думы
Табличка на здании Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādas summas partijām ļauts iztērēt savai reklāmai pirms vēlēšanām un kur paziņot, ja esat ieraudzījis slēpto aģitāciju.

RĪGA, 9. augusts — Sputnik. Priekšvēlēšanu aģitācijai visaktīvāk naudu tērē "Gods kalpot Rīgai", Jaunā konservatīvā partija un KPV LV, vēsta lsm.lv. Par to liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) dati.

Šobrīd iztērēti 1 116 637,19 eiro: par tādu summu uz 5. augustu partijas noslēgušas līgumus par aģitācijas materiālu izvietošanu telpās un sabiedriskajās vietās, televīzijā, radio, presē, internetā un sociālajos tīklos, kā arī līdzekļu nodošanai labdarībai.

KNAB vēsta, ka neviena no partijām vēl nav izsmēlusi atļauto izdevumu limitu pirms ārkārtas vēlēšanām, kas sastāda 171 706,89 eiro. Ar partijām nesaistītās personas var iztērēt aģitācijai ne vairāk kā 6450 eiro.

Евро - Sputnik Latvija
Partijas pārgāja uz valsts finansējumu: sponsori paliek pagātnē?

KNAB aicina iedzīvotājus ziņot par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu iespējamiem pārkāpumiem, tostarp – arī par slēptās aģitācijas gadījumiem. Ziņas iespējams nosūtīt ar mobilās lietotnes "Ziņo KNAB!" starpniecību, pa diennakts bezmaksas uzticības telefonu 80002070 vai elektronisko pastu knab@knab.gov.lv.

Iepriekš vēstīts, ka sarakstus dalībai Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās iesnieguši 15 politiskie spēki.

Balsošana vairākkārt atlikta koronavīrusa pandēmijas dēļ. Tagad vēlēšanas ieplānotas 29. augustā.

Ziņu lente
0