"Sliktāk nekā Indijā": lietuvieši un igauņi kritizē autovadītājus Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovСтационарный фоторадар на улице Бривибас в Риге
Стационарный фоторадар на улице Бривибас в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaimiņvalstu iedzīvotāji baidās sēsties pie stūres Latvijā, jo vietējie automīļotāji bieži rada avārijas situācijas.

RĪGA, 23. jūlijs - Sputnik. Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji sociālajos tīklos un forumos asi kritizē autovadītāju kultūru uz Latvijas ceļiem.

"Nedroši", "īsts haoss", "sliktāk nekā Indijā" – tā autoīpašnieki raksturo stāvokli uz Latvijas ceļiem.

Kaimiņvalstu iedzīvotājus visvairāk satrauc paradums pietuvoties ceļa labajai malai, lai aizmugurē braucošās automašīnas varētu apdzīt priekšā esošo, tādējādi ceļa vidū izveidojot tā saucamo "trešo rindu".

Lietuviete Migle Krancevičūte pastāstīja: kad viņa pirms dažiem gadiem brauca no Viļņas uz Rīgu, viņai šķita ļoti dīvaini tas, ka autovadītāji priekšā teju vai nobrauca no ceļa, lai palaistu viņu garām.

Водитель за рулем автомобиля - Sputnik Latvija
Latvija ir antilīderu pieciniekā pēc nāves gadījumu skaita uz autoceļiem

"Sākumā tas man šķita ļoti patīkams žests, taču brīdī, kad viena mašīna nobrauca ceļa malā un no tās riteņu apakšas man stiklā lidoja akmeņi, situācija kļuva ekstremāla un muļķīga," viņa konstatēja.

Paši latvieši atzīmē, ka tāds paradums valstī jau sen ir tradicionālāks: lēnākās mašīnas pabrauc tuvāk labajai ceļa malai, bet ātrākās mašīnas uz lielajām šosejām tās apdzen pa ceļa vidu.

Autoīpašnieki atzīmē, ka uz Latvijas ceļiem ir liels skaits agresīvu autovadītāju, un viņiem ir iespēja izvēlēties – nobraukt ceļmalā vai iekļūt avārijā.

Risku rada arī tas, ka pa ceļmalu var pārvietoties velosipēdisti vai speciālā tehnika, kā arī kājāmgājēji. Ieraugot šķērsli, autovadītājs būs spiests no ceļa malas atgriezties trases vidū, bieži vien pat nepārliecinoties par to, vai manevrs ir drošs. Arī tas var novest pie avārijas.

Atzīmēts, ka saskaņā ar Eiropas Transporta drošības padomes (ETSC) datiem, 2019. gadā ceļu satiksmes negadījumu rezultātā Latvijā gājuši boja 68 cilvēki uz vienu miljonu iedzīvotāju. Tikai četrās Eiropas Savienības valstīs uz ceļiem iet bojā lielāks skaits cilvēku nekā Latvijā.


Ziņu lente
0