Latvija ir antilīderu pieciniekā pēc nāves gadījumu skaita uz autoceļiem

© pixabayВодитель за рулем автомобиля
Водитель за рулем автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Avārijas reģionā notiek tostarp autoceļu tīkla sliktā stāvokļa dēļ. Turklāt autovadītāji izmanto arvien vecākus transportlīdzekļus.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Lietuva uz miljonu iedzīvotāju ir 67 nāvējošas autoavārijas, liecina Eiropas Komisijas dati par 2017. gadu.

Tas ir viens no augstākajiem rādītājiem ES. Pēc ceļu satiksmes negadījumu skaita Baltijas republika ieņem septīto vietu. Latvija ar 70 avāriju rādītāju iekļuva antilīderu pieciniekā kopā ar Rumāniju (99), Bulgāriju (96), Horvātiju (80) un Poliju (75).

Savukārt Igaunija kļuvusi par drošāko Baltijā situācijas uz autoceļiem ziņā. Šai valstij aprēķinātais rādītājs sastāda 36 avārijas uz miljonu iedzīvotāju.

Дорожно-транспортное происшествие - Sputnik Latvija
Eksperts pastāstīja, kāpēc Latvijā ir tik daudz avāriju un nāvju uz autoceļiem

Vismazāk negadījumu novērtos uz Īrijas (33), Nīderlandes (31), Dānijas (30), Apvienotās Karalistes (28) un Zviedrijas (25) autoceļiem. Lielbritānija iekļuva šajā sarakstā, jo pārskatā tiek sniegti dati pirms valsts izstāšanās no Eiropas Savienības.

Britu avīze The Daily Mail vēsta, ka Eiropas Autoražotāju asociācijas (ACEA) pārskatā teikts, ka daudzi nāvējoši CSNg notiek autovadītāja uzmanības novēršanas dēļ braukšanas laikā.

Šajā sakarā autoražotāji ievieš dažādas sistēmas, kuras ierobežo automobiļu ātrumu. Turpmāko divu gadu laikā mašīnas plānots aprīkot ar apziņošanas sistēmām par autovadītāja miegainību un neuzmanību, atpakaļgaitas raidītājiem un citām nepieciešamām funkcijām. Intelektuālie ātruma ierobežotāji Speed Assistance kļūs par obligātiem jauniem Eiropas automobiļiem no 2022. gada.

Daily Mail rakstā tiek atzīmēts, ka Austrumeiropa ir ES antilīderis pēc avāriju skaita uz autoceļiem.

"To izraisījis faktoru kopums, tai skaitā slikts autoceļu tīklu stāvoklis un autovadītāju priekšroka vecāku transportlīdzekļu izmantošanai ar zemāku drošības tehnoloģiju sadursmes laikā un efektivitātes standartiem," vēsta izdevums.

Ziņu lente
0