Amerikāņu kara helikopteri Black Hawk nedēļu lidos virs Latvijas

© Latvijas armija/ Modris VēberstsУчения вооруженных сил "Воздушные Ястребы" в мадонском крае
Учения вооруженных сил Воздушные Ястребы в мадонском крае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu kara helikopteri Black Hawk nedēļu lidos Latvijas gaisa telpā. Iedzīvotāji lūgti ar sapratni uztvert aviācijas pārvietošanos.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros Latvijā ierodas aptuveni 10 helikopteri Black Hawk. Operācijas mērķis ir veicināt reģionālo drošību un demonstrēt ASV klātbūtni reģionā, informēja Aizsardzības ministrijas portals sargs.lv.

Armijas bāzēs Latvijā, Vācijā un Polijā tiks dislocēti aptuveni 60 helikopteri Black Hawk. Latvijas bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar izpratni uztvert aviācijas pārvietošanos – helikopteru pārvešana ilgs nedēļu – no 13. līdz 20. jūlijam.

Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Pabriks lūdz ASV palielināt militāro atbalstu Latvijai

ASV armijas 101. aviācijas brigādes karavīri tiks dislocēti aviācijas bāzē Lielvārdē un kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu piedalīsies treniņu nodarbībās un tiks iesaistīti mācībās.

Plānots, ka vienība uzturēsies Latvijā deviņus mēnešus.

Kopš 2014. gada aprīļa, līdz ar krīzes sākumu Ukrainā ASV operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros pēc rotācijas principa dislocē savas militārās vienības dažādās valstīs un pakāpeniski paplašina to skaitu. Operācija ietver militāru un militāri politisku pasākumu kompleksu. Savienotās Valstis apgalvo, ka tā mērķis ir atbalstīt sabiedrotos Eiropā.

Krievijas Ārlietu ministrija šajā kontekstā pārmeta ASV drošības interešu ignorēšanu un tieksmi destabilizēt militāri politisko situāciju.

Ziņu lente
0