Trīskārša kontrole: informācija iedzīvotājiem, kuri vēlas apmeklēt Spāniju

© REUTERS / Enrique CalvoТуристы из Германии в медицинских масках в аэропорту Пальма-де-Майорка в Испании
Туристы из Германии в медицинских масках в аэропорту Пальма-де-Майорка в Испании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spānija atver robežas tūristiem, taču iebraucējiem noteikta trīspakāpju pārbaude. Informācija visiem, kuri vēlas apmeklēt Spāniju.

RĪGA, 22. jūnijs - Sputnik. Svētdien, 21. jūnijā, pusnaktī Spānijā beidzās paaugstinātas gatavības režīma darbība. Tas bija ieviests 2020. gada 14. martā ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, raksta Bb.lv.

Улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Pētījums: vairāk nekā puse darbinieku atlaisti, tūrisma nozare cieš krahu

Pēc 14 nedēļas ilgas karantīnas Spānijas iedzīvotāji beidzot var nekavēti pārvietoties pa visu valsti. Vienlaikus pavērās arī Spānijas robežas tūristiem no Šengenas līguma valstīm. Līdz 1. jūlijam vēl paliek slēgta robeža ar Portugāli – to lūdza pati Portugāles valdība.

Tūristi no Vācijas sāka apmeklēt Baleāru salas jau no 15. jūnija pilotprogrammas ietvaros, kas paredzēja drošu tūrisma koridoru atvēršanu.

Spānijas veselības ministrs Salvadors Ilja pastāstīja, ka iebraukšanai valstī nāksies iziet trīskārtēju pārbaudi.

"No svētdienas būs pietiekami liels skaits personāla, lai visi ceļotāji mūsu valstī izietu trīs pārbaudes: pirmā – dokumentu pārbaude, (cilvēkam – red.) jāiesniedz dati par to, kur viņš valstī uzturēsies, kā arī par to, vai viņš izslimojis epidēmiju un kādos apstākļos, temperatūras pārbaudi un vizuālo kontroli. Ja viena no šīm primārajām pārbaudēm netiks izieta, viņam būs vajadzīga medicīniskā apskate," pastāstīja Ilja.

Аэропорт Вильнюса, архивное фото - Sputnik Latvija
Kurās ES valstīs un ar kādiem nosacījumiem drīkst iebraukt. Atvērta speciāla mājaslapa

Pārbaudēs tiks iesaistīti aptuveni 700 speciālisti.

Iepriekš Sputnik Latvija publicēja valstu sarakstu, pēc ierašanās no tām nāksies divas nedēļas pavadīt karantīnā.

Divas nedēļas ilga pašizolācija noteikta cilvēkiem, kuri Latvijā ieradušies no sešām ES un EEZ valstīm – Zviedrijas, Portugāles, Rumānijas, Bulgārijas, Polijas un Lielbritānijas.

Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu laikā saslimstība ar Covid-19 nepārsniedz 15 gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Ziņu lente
0