Rīdzinieki nobildējuši vēl dažus ceļa iegruvumus

© SputnikАвтомобиль провалился в яму на улице Гертрудес
Автомобиль провалился в яму на улице Гертрудес - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Caurumi Rīgas ielu asfaltā un bruģī šoreiz ir pietiekoši nelieli un mašīnas tajās tik viegli nevar iegāzties.

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Sociālo tīklu lietotāji turpina publicēt iegruvumu fotogrāfijas Rīgas ielu ceļa segumā.

Piemēram, otrdien Facebook parādījās fotogrāfija ar caurumu asfaltā Satiksmes ielas un Vienības gatves krustojumā. Pašlaik apkārt bedrei ir uzstādītas aizsargbarjeras.

Savukārt vakar parādījās jauns video – notika bruģa iegruvums Ģertrūdes un Akas ielu krustojumā. Arī šo bedri atbildīgie dienesti norobežoja.

​Tiesa, abas bedres ir salīdzinoši nelielas. Pēdējās nedēļas laikā galvaspilsētā zemē iegāzās četras mašīnas: divas Ģertrūdes ielā un pa vienai Ziepniekkalnā un Pleskodālē. Rīgas domes pārstāvji apgalvo, ka visā vainojamas galvaspilsētā notikušās lietusgāzes un bojātās notekcaurules.

Jūras ģeologs, ekstremālo dabas situāciju modelēšanas speciālists Konstantīns Ranks uzskata, ka šādi nelaimes gadījumi notiks Latvijas galvaspilsētā arvien biežāk.

Pēc viņa sacītā, Rīga stāv uz smilšainā māla smilšu slāņa, zem kura atrodas kaļķakmens un ģipšakmens starpslāņi – ieži, kurus viegli izšķīdina ūdens. Spēcīgu lietavu dēļ var veidoties tā saucamie karsta dobumi, kuri pēcāk iegrūst zem augšā esošā spiediena.

Ziņu lente
0