Dažās upēs ūdens ir uzsilis līdz +21 grādam: kur jau drīkst peldēties

CC0 / pixabay / Пляж Балтийского моря
Пляж Балтийского моря - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo dienu karstie laikapstākļi Latvijā veicinājuši ātrāku ūdens uzsilšanu vairākas ūdenstilpnēs visā valsts teritorijā.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Pateicoties ilgstošajam karstumam daudzās Latgales upēs un ezeros, kā arī Vidzemē, ūdens ir uzsilis jau līdz +19…+20 grādiem, raksta BВ.lv ar atsauci uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru.

Trešdien no rīta, 10. jūnijā, Aiviekstes un Rēzeknes upēs ūdens temperatūra sasniedza +21 grādu. Līdz +20 grādiem dažviet uzsilusi arī Daugava, taču Daugavpilī un Jēkabpilī ūdens temperatūra pagaidām turas +15 grādu līmenī.

​Lielo ezeru vidū vissiltākais ūdens reģistrēts pie Alūksnes, tur ūdens uzsilis līdz +19 grādiem. Arī Rīgā Bābelītes ezerā ir +19 grādi.

Jūrā ūdens pašlaik ir uzsilis ne augstāk par +15 grādiem.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka ekologi fiksē ūdens piesārņojumu Latvijā, kas ved pie zivju masveida bojāejas. Tostarp nelabvēlīga situācija ir izveidojusies Krustpils novada Neretas un Odzes upēs. Pēc speciālistu domām, zivju bojāeja varētu būt saistīta ar kaut kādu līdzekļu izmantošanu lauksaimniecības zemju miglošanā. Vietējos iedzīvotājus aicina pagaidām nelietot upju ūdeni.

Ziņu lente
0