Krievijā reģistrēts preparāts smagas Covid-19 formas ārstēšanai

© Sputnik / Grigoriy SysoyevРабота лаборатории "Инвитро" в Москве
Работа лаборатории Инвитро в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Preparāts ir paredzēts pacientiem, kuriem ir smaga koronavīrusa slimības gaita, kad organisms pārāk stipri reaģē uz Covid-19 un sākas citokīnu vētra.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Hipercitokinēmija jeb citokīnu vētra ir potenciāli letāla imūnsistēmas reakcija, kura izpaužas nekontrolējamā un aizsargājošu funkciju nenesošā citokīnu imūnšūnu aktivācijā iekaisuma perēklī un jaunu imūnšūnu citokīnu porcijas izdalīšanā, tiešas saiknes dēļ starp šiem procesiem.

Женщины на набережной Сены в Париже - Sputnik Latvija
PVO: Covid-19 otrais vilnis var būt graujošs

Krievijas Veselības ministrijā paziņoja, ka reģistrācijas apliecību saņēmis biotehnoloģiskās kompānijas BIOKAD ražotājs preparāts "Levilimab" ar tirdzniecības nosaukumu "Ilsira", vēsta RIA Novosti.

Preparāts paredzēts koronavīrusa ārstēšanai smagas slimības gaitas gadījumos, kad attīstās citokīnu vētra.

Veselības ministrijas paziņojumā tiek skaidrots, ka smagas Covid-19 slimības gaitas gadījumā cilvēka organisms reaģē ar pārmērīgu iekaisuma reakciju. Tā izraisa audu un orgānu bojājumus, tai skaitā plaušu audu bojājumus. Pie šādas slimības gaitas letāls iznākums ir visiespējamākais.

Kompānijā BIOKAD paskaidroja, ka preparāts vēl iziet klīniskos pētījumus. Pagaidām tas ir reģistrēts speciālajā režīmā.

Jaunajam preparātam ir kontrindikācijas. To drīkst lietot tikai stacionāras ārstēšanās apstākļos.

Bērniem un pusaudžiem līdz 18 gadu vecumam, grūtniecēm un sievietēm, kuras baro zīdaiņus ar krūti, preparātu ievadīt nedrīkst. Turklāt to nedrīkst lietot pacientiem ar smagu aknu mazspēju un akūtām bakteriālām infekcijām, tai skaitā tuberkulozi.

Iepriekš ziņots, ka Krievijas Aizsardzības ministrijā tika izstrādāta vakcīna, kura spēj apturēt koronavīrusa pandēmiju.

Vakcīna pret koronavīrusu, ko izstrādā Krievijas Aizsardzības ministrijas zinātniski pētnieciskajos institūtos tagad jau tiek izmēģināta uz cilvēkiem.

Тедрос Адханом Гебрейесус - Sputnik Latvija
PVO: Covid-19 ir 10 reizes bīstamāks par cūku gripu, un to apturēs tikai vakcīna

Piecdesmit brīvprātīgie pieteicās palīdzēt cilvēcei tikt galā ar pandēmiju un ir gatavi piedalīties izmēģinājumos. Viņu vidū ir gan sievietes, gan vīrieši, tai skaitā 10 mediķi.

Turklāt zināms, ka Pasaules Veselības organizācija (PVO) iekļāvusi perspektīvo sarakstā deviņas Krievijā izstrādātas vakcīnas pret Covid-19.

Pie sešiem preparātiem strādā zinātnieki no Valsts virusoloģijas un biotehnoloģiju zinātniskā centra "Vektor", vēl divas vakcīnas izstrādā kompānijā BIOKAD un vienu Sanktpēterburgas Vakcīnu un serumu zinātniski pētnieciskajā institūtā.

Ziņu lente
0