PVO: Covid-19 ir 10 reizes bīstamāks par cūku gripu, un to apturēs tikai vakcīna

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasТедрос Адханом Гебрейесус
Тедрос Адханом Гебрейесус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
PVO vadītājs Tedross Adhanoms Gebreiesuss uzskata, ka koronavīruss izplatās ļoti ātri, kā arī pasaulē ir iespējams jauns saslimšanas vilnis.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. Koronavīruss izplatās ļoti ātri, un tas ir desmit reizes bīstamāks par cūku gripu H1N1, kura pandēmija bija 2009. gadā, pastāstīja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vadītājs Tedross Adhanoms Gebreiesuss, raksta Mixnews.lv. Viņš uzskata, ka jauns Covid-19 vilnis var rasties uz "globālās likumsakarības" pamata.

Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sirmgalvjiem karantīna ES var saglabāties līdz gada beigām

Saskaņā ar PVO datiem, no 2009. gada janvāra līdz 2010. gada augustam ar H1N1 vīrusu inficējās aptuveni 1,6 miljoni cilvēku, nomira 18 449 cilvēki. Savukārt Covid-19 būs iespējams apturēt tikai pateicoties vakcīnai.

"Vīruss izplatās ļoti ātri, ātrāk, nekā palēninās. Tādēļ ierobežojošie pasākumi ir jāatceļ lēni un šis process ir jākontrolē. Tas nedrīkst notikt vienā piegājienā," brīdina Gebreiesuss.

Tāpat PVO vadītājs uzsvēra, ka koronavīruss izplatās ļoti ātri, tādēļ nevajag aizmirst par infekcijas apkarošanas pasākumiem: agrīnā atklāšana, testēšana, izolācija, aprūpe un kontaktu izsekošana. Neskaitot to, ir jāminimizē koronavīrusa uzliesmojumu risks medicīnas iestādēs, kā arī jāveic preventīvi pasākumi attiecībā uz koplietošanas vietām, kuras cilvēkiem ir nepieciešams apmeklēt, piemēram, darba vietas un skolas.

Ziņu lente
0